Site icon gandeste.org

Maia Sandu este păpuşa oligarhului George Soroş

La Chişinău spiritele s-au încins la maxim. Pe 30 octombrie 2016 în Republica Moldova sunt alegeri prezidenţiale. În fruntea opţiunilor taberei pro-ruse se află socialistul Igor Dodon, pe când Maia Sandu, fosta ministră a Educaţiei, este cotată cu şanse, alături de ceilalţi candidaţi „pro-europeni”, conform sondajelor. Alţi candidaţi cu şanse, de orientare pro-europeană, sunt Marian Lupu, PDM, Iurie Leancă, PPEM şi Mihai Ghimpu, PL.



Maia Sandu este o persoană ştearsă. Cu toate acestea s-a bucurat de o ascensiune rapidă. Maia Sandu este un produs al Reţelei Soroş, care acum lucrează cu motoarele turate la maxim în încercarea de a asigura victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale.

Cine crede că amestecul lui George Soroş în politica diferitelor state ţine doar de teoria conspiraţiei se înşală.  În contextul violenţelor de stradă din Albania, din 2011 George Soroş îi dădea lui Hillary Clinton instrucţiuni despre cum să acţioneze guvernul SUA în legătură cu această ţară Vezi AICI.

Antiromânul Kalman Mizsei este ciocanul lui Soroş în Europa de Est

„Europa Liberă”, oficina lui George Soroş din Chişinău, a publicat un interviu cu Kalman Mizsei, şef al unei misiuni a UE în Ucraina, în care acesta s-a arătat agent electoral al Maiei Sandu. AICI

Astfel, un diplomat european a încălcat grav reguli elementare ale diplomaţiei care interzic amestecul în alegerile dintr-un stat, precum şi declaraţiile despre alt stat decât cel în care diplomatul respectiv este acrediat. Dar cine este acest individ care îşi permite un asemenea comportament grosolan, inadmisibil pentru un diplomat?

Unul dintre principalii agenţi ai lui George Soroş este ungurul Kalman Mizsei, director de programe la sediul mondial al  Fundaţiei George Soroş din Budapesta.  El are misiunea să promoveze în fostul spaţiu sovietic dubioasele obiective şi strategii ale oligarului George Soroş. El a fost trimis la Chişinău în calitate de reprezentant special al Înaltului reprezentnat UE pentru politică externă Javier Solana. Deşi misiunea lui Mizsei era reglementare conflictului îngheţat din regiune transnistreană, el a abuzat de funcţie şi s-a erijat în reprezentantul UE în Republica Moldova, uzurpând practic funcţia adevăratului reprezentant, şeful Delegaţiei Comiei Europene (ambasadorul UE) la Chişinău. Instrucţiunile primite de Mizsei au constat în susţinerea cu orice preţ a regimului comunist al lui Vladimir Voronin şi înstrăinarea Republicii Moldova de România. În paralel, Mizsei se ocupa de obţinerea de finanţări europene pentru ONG-urile de la Tiraspol, în fapt nişte „front organisation” ale KGB din Transnistria. Mizsei a avut un comportament deosebit de grosolan. A criticat România pentru procesul de redobândire a cetăţeniei române pentru basarabeni, deşi acesta este un drept al statelor suverane, ce nu ţine de Bruxelles, iar pe de altă parte Mizsei nu avea asemenea atribuţiuni. În timpul represiunii sângeroase a mişcărilor studenţeşti din aprilie 2009 Mizsei a ţinut partea torţionarilor comunişti. După alegerile pierdute de comunişti în iulie 2009, Mizsei a pretins în mod abuziv că ar reprezenta UE şi a somat – fără succes – partidele pro-europene să îi dea bătrânului bolşevic Voronin, perdant al alegerilor, funcţia de preşedinte al Republicii Moldova sau măcar pe cea de preşedinte al Parlamentului.  Aici  AICI şi AICI

Ca să scape de Mizsei din Chişinău, diplomaţia românească a reuşit să desfiinţeze cu totul postul de reprezentant special al lui Mizsei. Acesta a fost rechemat la bază de către George Soroş şi numit director de programe pentru romi la Fundaţia George Soroş la Budapesta. Peste câţiva ani, Soroş a profitat de nefasta sa influenţă în structurile europene şi i-a găsit lui Mizsei o nouă funcţie, de importanţă strategică, numindu-l şef al Misiunii de Consultanță pentru Reforma Sectorului de Civil de Securitate din Ucraina (EUAM). La aflarea veştii, presa românească a avut o reacţie de-a dreptul furibundă. AICI

Sprijinul făţiş al lui Kalman Mizsei pentru candidatura Maiei Sandu dovedeşte caracterul profund antiromânesc al proiectului „Maia Sandu preşedinte”.

După 1990, unul dintre obiectivele constante ale Reţelei Soroş a fost împiedicarea Unirii Republicii Moldova cu România. De-a lungul anilor, Reţeaua Soroş a publicat mai multe rapoarte, studii, sondaje de opinie în acest scop, de la odiosul raport al lui Renate Weber, Gabriel Andreescu şi Valentin Stan din 1994, care a introdus pentru prima dată noţiunea de „popor moldovenesc” şi „limbă moldovenească”, până la rapoartele mai recente care încearcă să discrediteze bursele oferite de România studenţilor basarabeni şi cetăţeniile oferite cetăţenilor Republicii Moldova, ambele procese fiind privite cu ostilitate de Reţeaua Soroş, ca forme de românizare ce vizează în ultimă instanţă Unirea Republicii Moldova cu România.

Soroş-Moldova a lansat-o pe Maia Sandu în lume

Maia Sandu este un produs tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soroş. Maia Sandu, născută în 1972, necăsătorită, a intrat după absolvirea studiilor în Ministerul Economiei de la Chişinău unde a ajuns directoare generală, pe timpul guvernării comuniste, trecând şi pe la reprezentanţa din Chişinău a Băncii Mondiale. Între timp Maia Sandu a fost recrutată de Reţeaua Soroş şi a ajuns până la poziţia de membru al Senatului Fundaţiei Soroş-Moldova.

Astfel, Maia Sandu a fost răsplătită cu o bursă la un masterat în SUA, în 2009-2010, la o instituţie controlată şi finanţată de Soroş, după care s-a angajat consilieră la unul dintre directorii executivi ai Băncii Mondiale.

Fostul premier Vlad Filat a încheiat şi el pactul cu Soroş

Vlad Filat, la origine un băiat de la ţară, extrem de ambiţios şi rapace, nu împărtăşea ideologia Soroş, dar a crezut că influenţa mondială a Reţelei i-ar putea fi de folos. Filat şi-a respectat partea lui din înţelegere, astfel că şi reţeaua Soroş i-a rămas loială până la capăt, chiar şi după ce Filat a ajuns după gratii, acuzat de fraudarea Băncii de Economii, şi a fost părăsit de toată lumea.

Reţeaua Soroş face scut în faţa inculpatului Vlad Filat

Pe 18.10.2015 Vlad Filat a fost încătuşat de către procurori. Cel mai vehement a protestat atunci Reţeaua Soroş. Victor Munteanu, director de programe la Soroş-Moldova a contestat ridicarea imunităţii parlamentare şi arestarea lui Vlad Filat, afirmând că toţi deputaţii „au urmat un scenariu” şi a dat interviuri în care susţinea că în cazul lui Vlad Filat „s-a încălcat prezumţia de nevinovăţie”. Când a început procesul lui Vlad Filat, zeci de ONG-uri din Reţeaua Soroş au lansat un apel în care susţineau că drepturile lui Vlad Filat sunt încălcate de către instanţă, care ţine şedinţele cu uşile închise.

Reţeaua Soroş vrea să-l salveze pe Vlad Filat, şi creează precondiţiile pentru o acţiune la CEDO în vederea anulării sentinţei tribunalului din Chişinău, care în primă instanţă l-a condamnat pe Filat la nouă ani de închisoare.

Pactul Filat-Soroş: Libertate lui Filat contra Maia Sandu preşedinte

La rândul lor, susţinătorii lui Vlad Filat din PLDM au întors acest favor Reţelei Soroş. În lipsa lui Filat preşedintele PLDM a devenit Viorel Cibotaru. Acesta este oengist şi activa în conducerea Institutului de Politici Publice, un ONG legat prin toate firele de Reţeaua Soroş, inclusiv prin prezenţa în fruntea sa a lui Arcadie Barbăroşie, fostul preşedinte al Senatului Fundaţiei Soroş-Moldova.

Cibotaru, ca preşedinte al PLDM, încheiase în luna iunie 2016 un pact cu alte două formaţiuni de opoziţie,  Partidul Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (PPCDA), condus de Andrei Năstase şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, înfiinţat de Maia Sandu. Conform pactului, PPCD, PLDM şi PAS s-au obligat să susţină un candidat unic pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Numai că Viorel Cibotaru a rupt unilateral acest pact.

PLDM este afiliat la Partidul Popular European (PPE) şi pe 21 septembrie 2016 Viorel Cibotaru s-a deplasat la Strassbourg însoţit de Maia Sandu pentru a o introduce pe aceasta lui Joseph Daul, liderul PPE. La ieşirea de la întrevederea cu Daul, Cibotaru a declarat pe faţă că „majoritatea alegătorilor” PLDM o susţine pe Maia Sandu şi că decizia formală de susţinere a candidaturii acesteia va fi adoptată de Consiliul Politic Naţional al PLDM. Partidul, rămas loial fondatorului său, Vlad Filat, speră ca Maia Sandu, odată ajunsă preşedinte, să-l graţieze pe Filat sau să-l scape în vreun alt fel din închisoare. Viorel Năstase, candidatul PPCDA şi-a dat seama că a fost tras pe sfoară. PLDM-Cibotaru şi Maia Sandu nu s-au gândit nici o clipă să cedeze în favoarea lui.

Este posibil ca înţelegerea cu Maia Sandu să vizeze şi alte avantaje politice pentru PLDM, pe lângă salvarea lui Filat. Cert este că Scribii credincioşi lui Vlad Filat o susţin pe Maia Sandu în dauna lui Andrei Năstase, pe care acum îl declară legat de mafiotul Veaceslav Platon şi de FSB din Rusia, după ce l-au elogiat luni de zile pe acelaşi Năstase. Vezi AICI

Vlad Filat împotriva manualului şcolar de  „Istoria Românilor”

În anul 2012 Republica Moldova se afla în plină controversă legată de studierea în şcoli a materiei „Istoria Românilor”. Miza este foarte mare pentru că este legată de dezbaterea identitară de peste Prut. În anul 2006 comuniştii au reuşit să introducă în programa şcolară obiectul de studiu „Istoria integrată”.

Pe 7 martie 2012 Şleahtiţchi dăduse un Ordin de Ministru prin care a decis că în programa şcolară va fi reintrodus obiectul de studiu „Istoria Românilor şi Istoria Universală”. Furia premierului de atunci, Vlad Filat, nu a mai cunoscut limite. Filat s-a pronunţat deschis împotriva „Istoriei Românilor” argumentând că este important conţinutul manualului, nicdecum ce scrie pe copertă.

Pe 16 mai 2012 Fundaţia Soroş-Moldova s-a amestecat direct în această controversă de partea lui Vlad Filat şi a publicat un sondaj implementat de Institutul de Politici Publice (IPP) condus de Arcadie Barbăroşie, din care rezulta că 2/3 dintre respondenţi consideră că denumirea corectă a obiectului de studiu trebuie să fie „Istoria Moldovei” şi doar 15% susţin denumirea de „Istoria Românilor”. 

Vlad Filat a numit-o pe Maia Sandu ministru ca să îngroape „Istoria Românilor”

Pe 2 aprilie 2012, ca răzbunare, Vlad Filat l-a schimbat pe Mihail Şleahtiţchi din funcţia de vicepreşedinte al PLDM. Mai târziu, pe 24 iulie 2012, Filat l-a demis pe Mihail Şleahtiţchi şi din funcţia de ministru al Educaţiei. Chiar a doua zi, pe 25 iulie 2012, Maia Sandu, care până atunci se afla în SUA, a fost numită ministru al Educaţiei.

Maia Sandu a respectat sarcina pentru care a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei de către Vlad Filat, anume aceea de a lupta împotriva „Istoriei Românilor”. Astfel, Maia Sandu a stârnit scandal dând un ordin prin care „Istoria Românilor” a fost scoasă de la examenele pentru absolvirea gimnaziului, scopul fiind diminuarea interesului elevilor pentru studiul acestei materii. Au protestat indignaţi membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei

Răzbunarea lui Vlad Filat l-a urmărit mai departe pe nefericitul Mihail Şleahtiţchi, chiar şi după demiterea sa din fruntea PLDM şi a Ministerului Educaţiei. După demiterea sa, toată presa afiliată la Vlad Filat a declanşat la comandă o campanie de linşare publică a lui Şleahtiţchi, invocând diferite afaceri de corupţie. Spre sfârşitul anului 2012, selectiva Justiţie de la Chişinău i-a deschis dosare penale lui Şleahtiţchi. A sărit şi Maia Sandu cu acuzaţii publice de corupţie la adresa lui Şleahtiţchi. Maia a fost doar măciuca lui Filat în acest caz.

Cum se crează un lider în laboratoarele Soroş

După instalarea în funcţia de ministru Maia Sandu a făcut vâlvă prin introducerea camerelor video şi a poliţiei în licee cu scopul de a împiedica fraudarea examenelor de bacalaureat. A fost doar un truc de imagine care nici măcar nu era original. Maia nu a făcut decât să-l imite pe Daniel Funeriu, ministrul român al Educaţiei. Dar atât Reţeaua Soroş, cât şi presa afiliată lui Vlad Filat i-au creat Maiei Sandu profilul public de reformatoare şi de luptătoare dârză împotriva corupţiei.

Pe  mai 2015 presa din Republica Moldova s-a întrecut să dea ştirea că „Maia Sandu a primit premiul pentru leadership în responsabilitate socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernat de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA), o inițiativă a Băncii Mondiale”. Maia devenea o „personalitate globală”, recunoscută pe plan internaţional.

De fapt premierea Maiei Sandu la Washington a fost o operaţiune Soroş de promovare. Unul dintre donatorii şi partenerii principali ai GPSA pe plan global este Fundaţia Soroş (The Open Society Foundation). Propunerile din fiecare ţară se fac de către partenerul local al GPSA. În Republica Moldova, partener local al GPSA este „Expert Grup”, care a şi susţinut-o pe Maia Sandu. Pentru premiere. 

Fundaţia „Soroş-Moldova” este unul dintre donatorii „Expert Grup”. Acest ONG a fost înfiinţat ca un pui al Reţelei Soroş. Într-un document din anul 2014 al Reţelei Soroş se spune că Adrian Lupuşor, directorul „Expert Grup” va primi sprijin nelimitat (discretionary support în original) de la „Reţeaua Soroş” în primii doi ani de conducere a ONG-ului. 

De altfel, o reprezentantă a „Expert Grup” a însoţit-o pe Maia Sandu la festivităţile de premiere din SUA. Asocierea dintre Maia Sandu ca ministru al Educaţiei şi „Expert Grup” a fost fructuoasă pentru ambele părţi, deoarece „Expert Grup” în anul 2003 a aplicat la GPSA, cei care au premiat-o pe Maia, pentru 700.000 dolari, reprezentând costul unui proiect pentru reforma educaţiei, proiect care urma să fie implementat la Ministerul Educaţiei condus de aceeaşi Maia Sandu..

Maia Sandu porneşte pe drumul spre şefia statului

Până la alegerile din noiembrie 2014 Maia Sandu nu avea un proiect politic propriu bine definit, motiv pentru care la un miting electoral al PLDM anunţase că se va înscrie în acest partid. În noiembrie 2014 Maia Sandu nici măcar nu era trecută în sondaje (Barometrul de Opinie Publică – BOP), realizat la comanda IPP.

După alegerile din noiembrie 2014 au câştigat din nou forţele pro-europene. Din acel moment, Maia Sandu a avut o strategie de delimitare de PLDM şi de coaliţia pro-europeană, poziţionându-se ca o „voce independentă”. Încă de la începutul anului 2015 cineva o pregătea pentru ascensiune. Între timp, după negocieri anevoioase şi interminabile, a fost investit Guvernul Ghiril Gaburici.

Premierul Gaburici, iniţial considerat o marionetă, a scăpat de sub control şi a anunţat la un moment dat că va da curs solicitărilor FMI de lichidare a Băncii de Economii şi de adoptare a unor legi care ar fi împiedicat fraudele bancare. Din acel moment soarta lui Gaburici a fost pecetluită. A urmat o campanie de presă derulată de un ziar afiliat lui Vlad Filat Vezi AICI  si AICI

Maia Sandu a luat poziţie şi a anunţat că a transmis Ministerului de Interne documentele legate de actele de studii ale lui Gaburici. Ministerul Afacerilor Interne, controlat din umbră de căte Vlad Filat, pe atunci încă şeful partidului de guvernământ PLDM, a anunţat că a deschis o anchetă  penală pentru fals în acte. Fiind intimidat cu cătuşele pe masă, ameninţat practic cu arestarea, Chiril Gaburici a cedat şi şi-a dat demisia din funcţia de prim ministru. Pentru că nominalizarea PLDM pentru funcţia de premier a fost chiar Maia Sandu, care a complotat cu ministrul de Interne şi cu Vlad Filat împotriva fostului premier Gaburici, rezultă că Maia Sandu i-a înfipt un cuţit pe la spate fostului său şef de Guvern, pentru a-i lua locul. Pentru că Maia Sandu mai călcase anterior şi peste cadavrul predecesorului său, Mihail Şleahtiţchi, ea se dovedeşte nemiloasă şi lipsită de scrupule.

Odată ce a fost nominalizată pentru funcţia de prim ministru, Maia Sandua punctat decisiv, căpătând statură de om de stat. De ce nu, chiar de prezidenţiabilă. Intrase deja în prima ligă a politicii. Din acel moment, Maia Sandu s-a mai jucat puţin cu coaliţia şi le-a pus partidelor condiţii inacceptabile, astfel încât acestea au fost nevoite să renunţe la candidatura ei. Maia Sandu a mai punctat astfel încă o dată, arătând că este „integră”, că a ales între funcţia de prim ministru şi „principiile sale, la care nu renunţă. De acum drumul său spre candidatura la preşedinţia Republicii Moldova era deschis.

Aici s-a dovedit că presupusa ei susţinere de către SUA a fost un mit. Dacă ar fi fost omul americanilor, aceştia, preocupaţi de stabilitate în această regiune, ar fi sfătuit-o să accepte imediat funcţia de premier pentru a curma instabilitatea  şi criza politică. Americanii ar mai fi sfătuit-o să contacteze imediat FMI pentru reluarea negocierilor în vederea încheierii unui acord şi i-ar fi promis şi sprijin în acest sens. Însă telecomanda Maiei nu era la Ambasada SUA din Chişinău ori la State Department, ci la Reţeaua Soroş. Or, Soroş nu era interesat de prezenţa Maiei în fruntea unui guvern de sacrificiu, ci de impunerea Maiei Sandu în fruntea statului, ca preşedinte al republicii.

În noiembrie 2015, Maia Sandu apare pentru prima dată în sondajul BOP făcut la comanda Institutului de Politici Publice IPP. În mod uimitor, Maia Sandu apare prima personalitate din Republica Moldova după încrederea acordată de populaţie.

Practic, lansarea Maiei ca personalitate de politică de prim rang, ce domină topurile de popularitate a fost făcută prin intermediul sondajului IPP. Dar la IPP este director Arcadie Barbăroşie, care în 2009 era preşedintele Senatului Fundaţiei Soroş-Moldova, exact în aceeaşi perioadă când Maia era membră a Senatului. Tot Arcadie Barbăroşie conduce „Europa Liberă”, devenit organul personal de presă al Maiei Sandu.

PAS – Partidul Activiştilor Soroş

Reţeaua Soroş a înfiinţat şi un partid pentru Maia Sandu, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Iată cine sunt şi ce hram poartă cei care conduc PAS:

Preşedinte, Maia Sandu – fost membru în Senatul Fundaţiei Soroş Moldova.

Secretar General, Igor Grosu – fost viceministru al Maiei Sandu la Educaţie, membru şi fondator al mai multor ONG din Reţeaua Soroş.

Vicepreşedinte, Liliana Nicolaescu Onofrei – fost viceministru al Maiei Sandu la Educaţie, veche activistă a Reţelei, director pentru Educaţie la Fundaţia Soroş-Moldova între 1996-1998, multiple alte colaborări cu ONG-urile din reţeaua Soroş

Vicepreşedinte, Sergiu Musteaţă – Stagii în 2001, 2002, 2005, la Universitatea Central Europeană din Budapesta, înfiinţată de George Soroş, o adevărată „Academie de ofiţeri” a Reţelei Soroş. Musteaţă este co-autor al mai multor rapoarte pentru Reţeaua Soroş.

Membru în Biroul Permanent (BP) , Virgil Pâslariuc – Membru în Comisia Şleahtiţchi pentru „Istoria Românilor”, se află pe „lista ruşinii”, a celor care au votat împotriva denumirii manualului şcolar de „Istoria Românilor”.

Membru BP, Daniela Terzi-Barbăroşie – A lucrat la Fundaţia Soroş-Moldova, beneficiară a mai multor burse de excelenţă Soroş.

Membru BP, Dan Perciun – fostul şef al Direcţiei e-Transformare şi Informatizare din Ministerul Educaţiei, numit de Maia Sandu, a coordonat proiecte sprijinite de Fundaţia Soroş în cadrul direcţiei sale.

Maia a confiscat protestele din PMAN şi ar vrea şi unionismul

Ultimul pas pe care Maia Sandu l-a mai avut de făcut a fost să se lipească de amplele proteste de stradă iniţiate de alţii, adică de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase şi alţi reprezentanţi de marcă ai societăţii civile. Aceştia protestau împotriva a ceea ce numeau regimul oligarhic al lui Vlad Plahotniuc, liderul informal al PDM, dar şi a furtului unui miliard de dolari din trei bănci cu garanţia statului. Culmea este că Maia Sandu, în calitatea sa de ministru, participase la şedinţa de Guvern la care s-a decis practic furtul miliardului prin garantarea de către stat a creditelor. Rezultă că Maia protesta în piaţă contra sieşi. Acest desant al Maiei Sandu în mijlocul maselor revoltate din Piaţa Marii Adunări Naţionale i-a creionat profilul de luptătoare dârză împotriva corupţiei şi abuzurilor, dar şi de adevărtă lideră a Străzii.

Maia Sandu îşi făcea poze în mijlocul manifestaţilor iniţiate şi orgnizate de alţii.

După ce a „bifat” şi protestatarii antioligarhici,Maia Sandu a cochetat şi cu unioniştii. Echipa de comunicare a instruit-o să spună şi ea cu jumătate de gură că, la o adică, ar fi şi ea unionistă, deşi nu prea, că nu se pune problema acum.

Această femeie are un viitor măreţ în politică, având în vedere totala ei lipsă de scrupule, precum şi sprijinul ocult pe care i-l acordă Reţeaua Soroş. La urma urmei, nici Unirea nu se va face de azi pe mâine, fie cu Maia Sandu, fie fără ea. Şi Reţeaua Soroş este un rău mai mic decât ruşii, din punctul de vedere al românilor. Măcar George Soroş nu are tancuri.

Reţeaua Soroş din Bucureşti mizează totul pe Maia

Soroşienii din Bucureşti au declanşat o campanie în stil „acum ori niciodată” pentru susţinerea Maiei Sandu. Miza este mare, impunerea unui agent Soroş în fruntea unui stat. Pe 23 septembrie 2016 Maia Sandu a fost la Bucureşti şi s-a întâlnit cu persone din Reţeua Soroş, printre cre Monic Macovei, Cristin Ghinea, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, care şi-au anunţat sprijinul pentru ea. Iată cine sunt susţinătorii din Bucureşti ai Maiei Sandu şi ce părere au ei despre Unirea Basarabiei cu România.

Sebastian Lăzăroiu, aka „Albă ca Zăpada”, consultantul din România al Maiei Sandu

Sebastian Lăzăroiu, cunoscut şi cu porecla de „Albă ca Zăpada” în mediile politice şi jurnalistice, este tot un vechi colaborator al Reţelei Soroş, pentru care a întocmit mai multe rapoarte, studii, sondaje în calitate de sociolog. 

La fel ca şi ceilalţi activişti Soroş, „Albă ca Zăpada”militează pentru eliberarea sexuală. Ca ministrul al Muncii, a susţinut legalizarea prostituţiei, pe motiv că este un deficit de femei pe piaţa matrimonială şi în lipsă femeilor pot apărea mari probleme, din cauză că bărbaţii devin agresivi. 

Inevitabil, nici Lăzăroiu nu este unionist, ba chiar dimpotrivă. El scria că Bucureştiul trebuie să fi prudent faţă de manifestările unioniste de la Chişinău din cauză că e criză în zona euro, Rusia e agresivă ş.a.m.d. 

Lăzăroiu a fost consilier al preşedintelui Băsescu după care s-a apucat de consultanţă politică. El a organizat vizita de promovare a Maiei Sandu la Bucureşti, din 26 ianuarie 2016. A introdus-o pe Maia Sandu la fostul său şef, Traian Băsescu, în prezent liderul Partidului Mişcarea Populară şi la Marian Preda, preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti, dar şi al Fundaţiei Mişcarea Populară, nucleul partidului băsist. Pentru a presta servicii complete, cu ocazia vizitei Lăzăroiu a mai promovat şi un articol elogios despre vizita Maiei pe situl său, politicscan, care este asociat şi cu siteul stiripesurse.ro. Ulterior, pe politicscan.ro au apărut mai multe articole de propagandă pentru Maia Sandu, ceea ce ar putea să însemne că un eventual contract de consultanţă politică s-a derulat în continuare, şi după vizita Maiei Sandu la Bucureşti. Nici un consultant politic nu lucrează pe gratis, iar dacă „Albă ca Zăpada” a primit bani pentru serviciile prestate atunci Maia Sandu are o problemă. Preacinstita şi preatransparenta Maia Sandu a publicat pe situl partidului său lista cu cheltuieli şi venituri ale partidului său. Dar plăţi pentru consultanţa politică nu figurează. Dacă totuşi s-au plătit bani pentru serviciile „Albei ca Zăpada”, atunci miroase a bani negri, a finanţare ilegală a partidului PAS.

„Albă ca Zăpada” a introdus-o pe Maia Sandu la fostul său şef, Traian Băsescu

Monica Macovei, europarlamentar. Monica Macovei este una dintre veteranele Reţelei Soroş. Membră şi fondatoare a mai multor ONG-uri din Reţea, printre care APADOR-CH, dar şi Accept, asociaţia pentru promovare drepturilor persoanelor homosexuale şi transgender. Macovei este absolventă a Academiei Central Europene de la Budapesta, înfiinţată şi condusă de George Soroş personal.

Relu Adrian Coman, asistent la cabinetul de europarlamentar al Monicăi Macovei, vrea să forţeze legiferarea pe uşa din dos a căsătoriilor homosexuale în România. El a depus la Curtea Constituţională o sesizare privind neconstituţionalitatea Codului Civil, care nu permite recunoaşterea căsătoriei încheiate la Bruxelles cu soţul său, cetăţenul american Robert Clabourn Hamilton.

Relu Adrian Coman, asistentul Monicăi Macovei, în luna de miere împreună cu soţul său american.

Monica Macovei este susţinătoarea moldovenismului „european”, dar şi al PLDM, datorită .

Amazoanele lui George Soroş: Maia Sandu şi Monica Macovei

Sorin Ioniţă este un veteran Soroş, bursier, absolvent al „Academiei de cadre” a lui George Soroş, adică Universitatea Central Europeană de la Budapesta, membru, colaborator sau fondator al mai multor ONG-uri ale Reţelei o susţine pe Maia Sandu pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. În prezent el conduce ONG-ul „Expert Forum”.

Reţeua Soroş a organizat anume pentru Maia Sandu conferinţa „Expert Forum” din februarie 2016 de la Bucureşti

Cu ocazia vizitei de promovare a Maiei Sandu de la Bucureşti, din februarie 2016, Sorin Ioniţă, şeful Expert Forum, a organizat o conferinţă despre Republica Moldova nume pentru Maia Sandu, care a fost „key speaker” (vorbitor cheie) la conferinţa respectivă.

Sorin Ioniţă, agentul de PR al Maiei Sandu, este un antiunionist visceral. El îi acuză de nazism pe tinerii de la organizaţiile unioniste care scriu grafitti cu „Basarabia e România”. Iată un schimb relevant de mesaje pe facebook:

Cristian Ghinea, în prezent ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, este unul dintre principalii vectori activaţi de George Soroş pentru a milita împotriva Unirii Republicii Moldova cu România. A lucrat pentru ONG-uri din Reţeua Soroş, ca APADOR-CH al Monicăi Macovei sau Societatea Academică Română a Alinei Mungiu-Pippidi, iar apoi a fondat Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE). Una dintre primele acţiuni ale CRPE cu finanţare Soroş a fost publicarea unui raport despre bursele în învăţământ oferite de România tinerilor etnici români din Republica Moldova. Soroş, la fel ca şi ruşii, crede că oferirea burselor de către statul român este o formă de românizare, care trebuie combătută numaidecât. Din acestă cauză, raportul CRPE – Ghinea a fost menit să discrediteze acest proces. Raportul, tendenţios încă din titlu („Bune intenţii şi coşmar birocratic”) este un amestec de rea credinţă şi incompetenţă a fost combătut de toate instituţiile româneşti implicate, iar Organizaţia Studenţilor Basarabeni a ameninţat că va da CRPE în judecată.  Ghinea  fost hiperactiv în această privinţă şi a mai participat şi la alte rapoarte ale Reţelei Soroş, cum ar fi ”Republica Moldova în conştiinţa publică Românească”.

Maia Sandu în vizită la ministrul Cristian Ghinea (dreapta, prim plan)

Despre Unirea Republicii Moldova cu România, Cristian Ghinea crede că este o chestie lacrimogenă, dăunătoare ambelor state, care divide societatea şi ar crea tensiuni imense în noul stat reunificat. 

Uniunea Salvaţi România. Clotilde Armand şi Nicuşor Dan

Clonele lui Soroş: USR din România şi PAS din Republica Moldova. Mai sunt şi alţii, Indignados din Spania, Mişcarea de 5 Stele din Italia. Cu toţii „antisistem”

În cursul vizitei de la Bucureşti din 23 septembrie 2016 Maia Sandu s-a întâlnit şi cu liderii Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan şi franţuzoaica Clotilde Armand, care şi-au declarat sprijinul pentru candidatura Maiei şi au fost prezenţi cu ea în studioul televiziunii de ştiri Antena 3. USR este un partid tipic dintre cele fondate de Reţeaua Soroş. Este „antisistem”, se pretinde o emanaţie a societăţii civile, refuză să-şi asume vreo ideologie şi aidoma Maiei Sandu, chiar pretinde că este apolitic (!?). Partidul s-a format din ONG-ul „Asociaţia Salvaţi Bucureştiul” care a fost finanţată timp de mai mulţi ani de „Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile” care la rândul său este finanţată de Soroş. Doar pentru un singur proiect ONG-ul lui Nicuşor Dana încasat peste 60.000 euro.

Autor: Cristian Vultureanu

Sursa: Ziua Veche

Exit mobile version