Site icon gandeste.org

Iliescu: Romania va ajunge la media Europei dezvoltate peste alti 20 de ani

Presedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, sustine ca vor mai trece inca 20 de ani pana cand Romania va ajunge “sa fie echivalenta cu media Europei dezvoltate”, iar cea mai “revoltatoare” problema a tarii este “polarizarea sociala stridenta”.

Probabil ca vom mai trai alti 20 de ani de zile in care sa ne saltam, ca avem problema fundamentala a Romaniei – decalajele enorme care ne despart de tarile dezvoltate”, a declarat Ion Iliescu, intr-u interviu acordat agentiei Mediafax.

“Fostul lider PSD si presedinte al Romaniei crede ca principala cauza a decalajului dintre tara noastra si restul Europei este mentalitatea umana.

“Factorul cel mai inertial este mentalitatea umana. Pe planul mentalitatilor, progresele sunt mult mai lente si ramane pentru noi o tema a generatiilor viitoare”, crede Iliescu.

Presedintele onorific al PSD este de parere ca “polarizarea sociala stridenta” reprezinta principala problema a populatiei, in clipa de fata, ca o consecinta negativa a trecerii la economia capitalista, “in faza ei de acumulare primitiva de capital”.

“Ceea ce jeneaza cel mai mult, ceea ce revolta cel mai mult populatia este ca s-a produs aceasta polarizare: acumularea de bogatie in randul unei minoritati si mentinerea saraciei pentru categorii foarte mari de oameni”, a mai declarat Ion Iliescu, in cadrul interviului acordat Mediafax.

Sursa: Ziare.com

Exit mobile version