Site icon gandeste.org

Francmasonii îl influenţează pe unul din cei mai puternici conducători din Europa. “Este fără PRECEDENT”


Scriitoarea Sophie Coignard raspunde si releva, intr-o carte consacrata acestui subiect, retelele spirituale, ritualurile, luptele interne si personalitatile care au facut parte din Francmasonerie in ultimele trei secole. Iata cateva extrase, reproduse de presa franceza.

Sunt multi francmasoni in jurul lui Francois Hollande?

Da, si mai multi decat in guvernele precedente: trei din patru ministri cheie sunt membri ai lojelor masonice. Fara precedent pentru a V-a Republica. Titularul portofoliului de interne, Manuel Valls nu face un secret din faptul ca, in tinerete, a intrat in Grand Orient de France (GODF). Ministrul justitiei, Christiane Taubira, apartine Marii Loje feminime a Frantei (GOFF). Ministrul apararii, Jean-Yves Le Drian, este, de multi ani, membru al GODF. Un singur ministru, Victorin Lurel, recunoaste oficial ca apartine GODF, unde a intrat in anii 1980.

In timpul campaniei electorale, Lurel a fost cel care l-a insotit pe candidatul Francois Hollande la o reuniuni inchisa a Grand Orient de France, pe strada Cadet. Acestei organizatii i-au revenit cele mai multe portofolii, pentru ca din randurile ei mai figureaza ministrul muncii, Michel Sapin, ministrul bugetului, Jerome Cahuzac, ministrul pentru relatiile cu parlamentul, Alain Vidalies… Premierul Jean-Marc Ayrault, nu este initiat, dar in jurul lui sunt multi frati, precum primarul orasului Nantes sau directorul de cabinet, Christophe Chantepy.

De ce ministrul de interne este francmason?

Este vorba de o veche traditie, care dateaza din perioada cand inspectorii de politie erau trimisi in loje pentru a vedea ce se intampla acolo, fara a-si imagina ca, la un moment dat, vor ajunge ei insisi masoni. Desi ministrul nu e obligat sa fie mason, el alege masoni pentru cabinetul sau, astfel incat sa obtina accesul si relatii necesare la momentul necesar. Un mason pentru functia de director de cabinet poate fi gasit cu usurinta printre prefecti.

Oricum, ministrii vin si pleaca, dar functionarii raman. Iata de ce, nu intotdeauna personajele cele mai importante sunt la vedere. Numirile, spre exemplu, se fac pe baza unui consens larg intre sindicate si inaltii functionari. Cand intre unii si ceilalti exista legaturi de fratie, atmosfera devine mai buna.

Foarte multi masoni figureaza printre comisarii de politie: cel putin unul din patru. Dar ce se intampla cand pe masa unui comisar ajunge un caz in care sunt amestecati masoni? Trebuie sa-l refuze, pentru a evita sa fie suspectat de partilitate. Dar inca nu s-a intamplat asa ceva, scrie Sophie Ciognard in cartea ei.

autor: Simona Haiduc

sursa: incomemagazine.ro

Exit mobile version