Site icon gandeste.org

Dubla măsură între Sibiu și Teleorman

În ultimii ani s-a creat legenda că în Transilvania românii sunt mai buni, mai frumoși, mai serioși și în general mai corecți decât în Oltenia sau Moldova. Acest PR pozitiv făcut transilvănenilor s-a schimbat cu timpul, iar logica a devenit una negativă. Ardelenii sunt oameni “faini”, iar moldovenii și oltenii sunt, de fapt, “proști, leneșii și hoți”.



În acest context a început lupta politică dintre președintele Iohannis și președintele PSD, Liviu Dragnea. S-au făcut atâtea glume cu Vaslui și Teleorman încât Facebook-ul și presa par suprasaturate dar propaganda continuă de a da o tentă politică acestor bancuri. Nu putem să avem ministrul din Teleorman, este strigător la cer să avem premier din Teleorman. Și totuși ce este inacceptabil pentru Teleorman, pentru Sibiu este chiar foarte bine, astfel îi avem de la Sibiu pe Klaus Iohannis (președintele României), Codruța Kovesi (procuror-sef DNA), Dana Tițian (consiliera personală a Codruței Koveși), Delia Dinu (șefa de protocol de la Cotroceni), Raluca Turcan (președinta PNL), Dan Tăpălagă (jurnalist Hotnews), Dan Suciu (purtător de cuvânt BNR), Emil Dobrovolschi (pilotul lui Iohannis și soțul Mădălinei Pușcalău, purtătoarea de cuvant a presedintelui), Emil Hurezeanu (ambasador al României în Germania).

Această dublă măsură o vedem aplicată și în modul în care presa ”de dreapta” vede derapajele politice. Ce a făcut Băsescu a fost bine, pentru că urmărea binele comun, ce face Dragnea este rău, pentru că este un țăran din Teleorman și vrea să fure țara.

Dragnea – Băsescu pe modelul Sibiu – Teleorman

Dragnea este acum răul absolut, după ce înaintea lui a fost Ponta, dar uităm cu desăvârșire de Băsescu. Unitățile de presă se revoltă în cor că premierul României este o apropiată a lui Liviu Dragnea, dar uită de Emil Boc. Cel a care a fost pus de trei ori premier, pentru că așa cum poate unii omit astăzi, a existat și guvernul ”Boc III”.

Este abracadabrant cum oamenii folosesc dubla măsură atât de frecvent în politică, cum tot timpul există un erou și un anti-erou. În politică nu există eroi și nici oameni verticali până la capăt pentru că politica este despre compromis nu despre verticalitate.

Această polarizare Sibiu – Teleorman, Cluj – Vaslui, București – Timișoara nu ne face bine. Divizarea politică este arma secolului XXI. Așa se pierd teritorii și din provincii se nasc țări fără istorie și fără viitor.

Autor: Alexandru David

 

 

Exit mobile version