Site icon gandeste.org

Directorul general al AIG, Robert Benmosche: “Vârstele de pensionare vor trebui să urce spre 70, 80 de ani”

Directorul general al AIG, Robert Benmosche, este de părere că guvernele din întreaga lume trebuie să accepte că populaţia trebuie să muncească mai mult, pe măsură ce durata medie de viaţă creşte, din cauza crizei datoriilor de stat, scrie Bloomberg.

“Vârstele de pensionare vor trebui să urce spre 70, 80 de ani”, a declarat Benmosche, care a împlinit 68 de ani luna trecută. “Astfel, pensiile şi serviciile medicale se vor încadra în buget. Lumea va munci mai mult, ridicând povara de pe tineret”, continuă directorul AIG, citat de Bloomberg.

Criza financiară, care a intrat în al treilea an, ameninţă să distrugă moneda europeană având în vedere că Grecia riscă să părăsească zona euro, iar în Spania instutuţiile bancare se clatină.

“Grecii trebuie să înţeleagă că nu există o cale uşoară de ieşire din acest impas, iar Guvernul trebuie să-i facă să înţeleagă că trebuie să muncească mai mult”, afirmă Robert Benmosche. “Dacă nu fac asta şi ies din zona euro, vor avea o inflaţie enormă, iar oamenii care au salarii fixe vor fi cei mai afectaţi”, a mai spus directorul AIG.

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a criticat la sfârşitul săptămânii trecute pe liderii europeni pentru că nu au luat măsurile necesare soluţionării crizei datoriilor de stat.

Benmosche crede că ieşirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru ţară, iar Europa trebuie să împiedice acest scenariu.

Grecia are o vârstă medie efectivă de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scăzute din Europa, în timp ce durata medie de viaţă este de 81,3 ani, potrivit Bloomberg.

sursa: jurnalul.ro

Exit mobile version