Singura consistenţă a liderilor UDMR este aceea că şi-au elaborat un set de reguli cu un caracter unitar şi imuabil care încadrează un comportament ”autentic” minoritar conform cu standardele politicii lor de 25 de ani. Iată care sunt aceste reguli:
1.Politicienii maghiari nu fură, ei ”retrocedează”
2. Politicienii maghiari nu pot fi condamnaţi de justiţie sau măcar arestaţi în faza premergătoare de cercetare penală pentru că ar fi discriminare la adresa castei lor intangibile care se supune doar cerinţelor superioare ale apartenenţei etnice.
3. UDMR nu este formaţiune politică, deci poate face orice împotriva Constituţiei, dar nu este doar o organizaţie culturală, aşadar are dreptul de a sta la guvernare tot timpul.
4. UDMR nu greşeşte, pentru că politica maghiară are tot timpul dreptate, greşelile sunt făcute de partea română discriminatorie, încuiată, retrogradă, xenofobă şi abuzivă la adresa minorităţii maghiare.
5. Politicienii UDMR sunt profesionişti desăvârşiţi, doar de aceea reprezintă formaţiunea aflată cel mai mult timp la guvernare în România.
6. Tot ce se întâmplă rău şi greşit în România este vina partidelor româneşti, UDMR nu conduce Guvernul şi nu are nicio responsabilitate în Parlament, are doar grijă de drepturile minorităţii maghiare, de încasarea banilor şi de ”retrocedări”.
7. Dacă statul român nu vrea să colaboreze cu UDMR vor veni alte formaţiuni maghiare şi mai rele.
8. UDMR ştie să scrie plângeri, sesizări şi să atace prin documente oficiale comportamentul barbar al românilor şi este în posesia multor adrese europene şi nu numai la care să le trimită, începând cu ambasadele străine de la noi unde liderii UDMR s-au plâns deja de votul discriminatoriu pentru arestarea lui Marko Attila.
9. UDMR este deasupra legii pentru că nu recunoaşte legea română şi Constituţia României şi pentru că nu are tribunal special cu judecători maghiari unde să îşi facă dreptate după legea proprie, ca la stabor.
10. UDMR este etern, nu poate fi penalizat, nu intră în competiţie, şi are o singură obligaţie: să facă alianţe cu partidele aflate la putere, pentru că aşa îi cere comunitatea maghiară. Dacă nu credeţi, mergeţi şi întrebaţi-o.
Autor: Bogdan Diaconu
Sursa: Adevarul.ro