Site icon gandeste.org

De la petrol la microcip, de la Rockefeller la Bill Gates. Lumea care apune a fos definita de dezvoltare, de progres, iar cea care se naste se bazeza pe control.

Intram intr-o lume unde nu va mai exista progres, o lume post industriala, fara resurse ieftine, o lume in care Bill Gates ii ia locul lui Rockefeller. Microcipul ia locul petrolului, controlul va lua locul dezvoltarii, energiei, miscarii. Poate veti spune ca sunt apocaliptic, desi nu sunt, cel putin in cazul asta, dar daca va ganditi mai bine care este finalitatea microtehnologiei dupa ce isi va fi consumat toate beneficiile minore pe care le vedem astazi in toate gadgeturile care ne inunda viata, veti intelege ca microtehnologia, microcipul ofera pentru prima data posibilitatea controlului absolut al omului- prin cip-ul introdus in creier si nu numai, adica controlul omului de catre om din interior, prin deturnarea aparatului cognitiv.

In ultimul secol s-au facut progrese enorme in cea ce priveste controlul omului de catre om prin deturnarea emiterii masei monetare prin emiterea banilor fara acoperire in aur, apoi prin acapararea avutiei natiunilor prin indatorare in urma schimbului abil facut intre dumnezeii banilor( marii bancheri) si populatie. In acest schimb, dumnezeii banilor au imprumutat hartii printate fara nicio valoarea si acoperire, a caror singura valoare este conventia, credinta noastra ca acei banii au valoare,  in schimbul bunurilor reale, active valoroase detinute de populatie, de natiuni.

Indatorarea populatiei globale nu inseamna progres.

Cand aceasta indatorare isi va atinge limitele, asa zisul progres din ultimii 30 de ani va fi luat sfarsit. La acel moment stiinta controlului total isi va atinge perfectiunea si vom intra in era controlului lasand in urma era progresului.

Jocul s-a terminat pentru cei mari, pentru noi, care nu stim inca asta, el pare ca e in plina desfasurare. Cu toata nestiinta noastra, daca suntem atenti, vom observa ca in ciuda poleielii de modernitate, de progres aruncata peste lume, lumea de astazi o duce in termeni reali mult mai rau decat acum 30-40 de ani cand lagarul capitalist, lagarul progresist isi atinsese limitele de eficienta sociala, raportat la calitatea vietii, la nivelul de trai. Nu trebuie sa le mai insir pentru ca le cunoasteti si dvs: mancarea, aerul, siguranta, educatia, sanatatea, mediul, perspectiva de viitor, tensiunile sociale, moralitatea toate sunt mai rele decat erau inainte –  intr-un cuvant umanitatea sufera, arata mult mai rau dacat atunci cand ne-am nascut.

Raportat la complexitatea vietii, progresul tehnologic nu inseamna progresul umanitatii.

Daca aveti putina luciditate veti vedea ca  tehnologia ne-a invadat atat de mult viata incat am pierdut simtul firesc al vietii.  Imaginea de ansamblu pe care omul ca fiinta complexa, spirit si trup, trebuie sa o aiba asupra vietii este total deteriorata. Imaginea omului integrat in natura a fost stearsa din constiinte, acel sentiment care-l facea pe om sa inteleaga ca este partea integranta in acest organism, organismul mama, care il sustine si il hraneste.  Natura, spatele Lui Dumnezeu, din care omul il poate cunoaste pe Dumnezeu, a fost sufocata sub acest ambalaj tehnologic. Lucrul acesta nu a fost intamplator. Tehnologia luciferica de astazi ne-a invadat viata pentru ca a fost subventionata. Nu orice tehnologie este rea, insa in mare parte tehnologia de astazi a depasit nivelul organic al vietii, ea practic nu se mai integreaza in viata noastra si,   atunci cand intervine, tinde sa perturbeze ritmul natural al vietii  si ne  cere intr-un mod dictatorial sa ne acomodam noi la ea. De cele mai multe ori in spatele acestei subventii se afla cei care detin controlul resurselor stiintifice si care nadajduiesc sa posede lumea atunci cand intreaga planeta va fi integrata in aceasta paradigma tehnologica. Se poate observa ca stiinta luciferica controlata si subventionata este posesiva si intrusiva prin faptul ca odata ce se intinde putin peste pragul de 50% ea doreste sa fie singura optiune si nu mai ofera in mod democratic nicio alta varianta. E foarte simplu de oferit exemplu banilor cash in opozitie cu plata prin card. Cat de dificil si nesigur este de implementat acest sistem in care fiecare agent economic trebuie sa aiba POS cu tot felul de programe de securitate, costul transferurilor bancare, nesiguranta cardului, mai ales acum ca se merge catre contactless pentru a facilita trecerea la microcipul implantat. Si daca ai vrea din motive de siguranta sau ideologice sa ramai la cash ti se va spune ca nu se poate ca esti antistiintific. Cardul nu este mai ieftin decat cash-ul in veci, dar ati fost convinsi ca este eficient impotriva evaziunii, dar ati vazut in cazul Cocos, ca spaga s-a luat prin transfer bancar, iar bancherul respectiv a oprit 2 milioane pentru el.

Se cauta de mult un zeu atotputernic  in care omenirea sa creada pentru a putea  aduce pe pamant visul luciferic al omenirii – raiul pamantesc, autodesavarsirea omeneasca, Turnul Babel prin care omul putea depasi vicisitudinile mostenite de pe  urma pacatului orignar.

Pana cand zeul, idolul, vitelul de aur al modernitatii , Stiinta, sa fie urcat in templu, omenirea nu a cunoscut ateismul. Zeul Stiintei promite astazi salvarea omului de natura lui imperfecta predispusa nesigurantei si neputintei. Neputinta si nesiguranta care il facea mereu sa se indrepte spre Dumnezeu, spre ceva de dincolo de el, ce ar putea sa-l salveze. Cu toate astea Stiinta nu il salveaza pe om si nici nu-l va salva. Omul refuzand sa caute dincolo de el, s-a aruncat in bratele stiintei crezand ca aceasta  circumscrie facultatile sale congnitive si nu mai  este nevoit sa primeasca nimic de dincolo de el. Prin tehnologie, prin stiinta omul spera sa scape de blestemele vietii de dupa alungarea din Rai- sa nu mai fie nevoit sa se lupte cu maracinii pamantului pentru a-si manca painea, iar femeia sa evite cumva sa mai aiba dureri la nasterea copiilor. Acum omul se  putea mantui de unul singur, putea fi atotputernic, atotcunoscator. Iata aceeasi promisiune luciferica si aceeasi umanitate naiva care se lasa inselata. Toate pana cand pamantul va ramane fara resurse si lagarul occidental din care facem si noi parte acum  va infometa iar, va inseta, ii va fi frig, se va simti neaparat de scuturi si promisiuni, va tremura iar in fata naturii dezlantuite, va suferi de boli fara leac si fara nici macar promisiunea unui leac. Atunci va ramane singur, prizonier,  plangand neputincios pe ruinele zeului Stiinta, dar ingradit de  zidurile templului Stiintei. In locul ei se vor aseza acum  cei ce manuiau acest zeu din spate. Atunci omul va descoperi ca trebuie sa-si arunce gandul iar dincolo de el sa ceara ajutor, dar nu va fi decat zeul intunericului, al deznadejdii, Nihilistul care mantuieste prin ura, prin minciuna, Arhangelul Rebeliunii, sau mai pe romaneste dracu. Iata ca acum sunt apocaliptic.

Sursa: Colaps.ro

Exit mobile version