Site icon gandeste.org

Cum arată votantul clasic al lui Nicușor Dan

Probabil că după toată agitația cu Marian Munteanu, nimeni nu nu mai vorbește de Nicușor Dan, dar el încă este un candidat cu șanse la PMB, așa că după ce am trecut în revistă cum arată votantul Monicăi Macovei, acum a venit rândul celui care îl votează pe Nicușor Dan. Majoritatea credeți că sunt unul și același, dar nu acesta este adevărul. Există, într-adevăr, niște similarități, dar sunt totuși diferiți.

Cine este Nicușor Dan?

Să trecem peste faptul că are 46 de ani și își spune încă Nicușor, cel mai important lucru în legătură cu el este că vorbește despre ONG și mișcări civice, despre poziția de independent, dar el este șeful unui partid politic. Da, Nicușor Dan nu este independent, nu este ONG-ist, este șef de partid politic. Partidul se numește Uniunea Salvați Bucureștiul.

Normal, acest nume nu spune aproape nimic, dar este pălăria sub care Nicușor Dan vrea să candideze și dacă nici de această dată nu obține primăria (deși se spune că a treia oară e cu noroc), vrea măcar oameni în consiliu.

În spatele feței de cățeluș neajutorat se află, de fapt, un politician care este fix la fel ca orice alt politician. Cu promisiuni neîndeplinite, cu multă demagogie și cu mult, foarte mult marketing.

Deci, cine-l votează pe Nicușor?

Nicușor Dan se vrea un salvator pe cal alb al Bucureștiului, dar trebuie să spun, așa ceva nu există. Mitul salvatorului este des întâlnit la români, dar cei care-l cred sunt de fiecare dată dezamăgiți. Nicușor Dan poate ajunge primarul Bucureștiului, dar nu poate conduce niciodată Bucureștiul. Politica nu este despre matematică este despre leadership și organizare. Nu poți conduce singur un oraș, ai nevoie de o echipă iar atunci cand propui în echipa ta oameni care câștigă mii de euro pe lună la multinaționale te întrebi de ce ar vrea să vină pe salarii de 10 ori mici la primărie.

Autor: Alexandru David

Exit mobile version