Site icon gandeste.org

Constantin Gheorghe: ”2019 nu este 2012!”

2019 nu este 2012, când guvernul condus de MRU a fost dat jos cu o Moțiune de Cenzură. Vă reamintesc agitația socială de la sfârșitul lui 2011 și din primele luni din 2012, oameni care stăteau în ger, jandarmi de o violență ieșită din norme, etc.



Atunci schimbarea guvernului a fost o supapă de purjare a nemulțumirii sociale. Schimbarea de Guvern a fost o urmată de schimbări importante de politici economice și sociale, au fost reparate nedreptățile făcute de guvernarea băsescu-boc. Forța schimbării a fost atunci munca. Disperarea socială, născută de austeritate. Acum?

Ei bine, acum schimbarea nu răspunde niciunei nevoi sociale. A fost cineva în stradă, să-și strige disperarea? Greve, manifestații, confruntări cu forțele de ordine? În România era, până azi, o relativă pace socială, bazată pe redistribuirea mai echitabilă a fructelor creșterii economice. Și atunci, care este forța din spatele schimbării? Rezumând, capitalul, care vrea să-și ia revanșa pentru că politicile sociale i-au ciuntit din profituri. Care erau oricum mari, dar se putea și mai mult! Politicile economice din România trebuiau stopate, până nu se răspândeau și la alții. Creșterea economică prin creșterea veniturilor nu este vreo bucurie pentru capital.

Revenirea în forță a ”statului paralel” a ajutat capitalul să facă schimbarea dorită. Iar serviciile de informații au contribuit masiv la schimbare, de teamă că se va ajunge la afacerile lor necurate. Așa neputincios cum pare el, parchetul ăla care investighează magistrați a dat peste peștii grași din servicii. Coldea, Maior, înțeleg că și Hellvig, au dat niște explicații. Kovesi are și ea probleme. Atunci un guvern al ”lor” va desființa SIIJ, și va pune batista pe țambal.

Românii nu au înțeles încă lucrurile astea. Cred că drumul pe care a apucat acum economia României este ireversibil. Vor afla că nu în câteva zile, hai, luni. Cei care au comandat schimbarea nu au răbdare. În țările din care provine capitalul economiile se degradează, și ce pierd acolo trebuie compensat de sclavii din România. Restul sunt povești cu final de rahat!

Autor: Constantin Ghoerghe

Sursa; Constantin Gheorghe Facebook

Exit mobile version