Atunci cand iei statine colesterolul scade intr-adevar, dar efectele secundare genereaza multe alte probleme, de la alterari ale memoriei pana la diabet si de la dureri de cap pana la somnolenta si chiar cancer. Sau poate un supliment care scade colesterolul ar fi mai bun? Poate daca nu mai mananci oua si grasimi saturate se va rezolva totul? Acest scenariu este trait de marea majoritate a populatiei! Valorile colesterolului dezvaluie de fapt o realitate diferita de cea pe care ai auzit-o de la medicul tau.
Hai sa vedem ce se intampla, de fapt! Ce este colesterolul?
Colesterolul este cea mai comuna substanta antiinflamatoare lipidica pe care o foloseste organismul. Cand un tesut devine acid, cand se inflameaza, ficatul va produce mai mult colesterol pentru a combate inflamatia
Asta inseamna ca incep sa creasca nivelurile colesterolului din sange. Mineralele incep sa formeze legaturi, dand astfel nastere unor calculi, care se manifesta sub forma pietrelor la rinichi, a ciocurilor osoase s.a.m.d.
Colesterolul este sintetizat pentru a fi utilizat de peretii membranei celulare in producerea steroizilor si cu scop antiinflamator.
Daca pe peretii vaselor sanguine sau in tesuturi se acumuleaza colesterol, ce ne spune acest lucru?. Inseamna ca in organism s-a instalat o congestie.
Ce sunt lipidele?
Lipidele sunt substante apartinand unui grup de grasimi sau de substante asemanatoare, insolubile in apa, dar solubile in solventi ai grasimilor – alcool, eter si cloroform.
Lipidele cuprind: esteri de acizi grasi si glicerol; fosfolipide, cerebrozide si steroli – colesterol, ergosterol.
O mare parte a peretelui membranei celulare este formata din colesterol.
Glandele suprarenale utilizeaza colesterol pentru a produce steroizi de tip cortical (corticosteroizi), care sunt, partal, antiinflamatoarele organismului.
Din ce cauza se produc acumulari de colesterol pe peretii vaselor sanguine si in alte ţesuturi din organism?
Aceasta acumulare este cunoscuta sub denumirea de placa. Pentru a putea raspunde la intrebarea de mai sus, este necesar sa intelegem mai intai ce este o inflamatie si care este rolul pe care il indeplinesc steroizii in organism.
Inflamatie inseamna ca organismul “a luat foc” Acest “incendiu” se poate menţine la un nivel scazut, sau poate face ravagii.
Cancerul este cel mai bun exemplu de “incendiu” scapat de sub control. Inflamaţia este cauzata de acidoza, care este provocata de ceea ce mancam, bem, inhalam sau aplicam pe piele, de gandurile si sentimentele noastre.
Stiind ca glandele suprarenale utilizeaza colesterolul pentru a produce corticosteroizi, ne putem pune urmatoarea intrebare: „De ce nu produc cantitatea de cortizon de care are nevoie organismul?” Raspunsul este simplu: daca glandele suprarenale sunt epuizate sau au activitate slaba la nivelul tesuturilor care produc acesti steroizi, organismul nu se mai poate apara impotriva oricarei inflamatii puternice.
In lipsa steroizilor adecvati, organismului nu ii ramane decat sa apeleze la apa si la electroliti pentru a incerca sa stapaneasca acest „incendiu”. Numai ca apa si electroliţii provoaca edem in zona inflamata. Drept raspuns, ficatul va incepe sa mareasca producţia de colesterol, furnizandu-i astfel organismului compusi suplimentari.
Placile se formeaza, intr-un mediu acid. Alcalinizarea este esentiala pentru indepartarea acestui „scut protector” de placa, care, la randul sau, poate deveni o problema pentru organism, care incearca sa compenseze starea de aciditate recurgand la cateva metode, printre care se numara productia de steroizi, placarea cu colesterol (lipide), extractia de calciu si retentia electrolitica sau de lichide.
Alcalinizarea este cheia regenerarii, a dezintegrarii calculilor si a eliminarii lipidelor care au format placi.Acidoza produce coagularea grasimilor si a substantelor nutritive, ceea ce va avea drept efecte pierderea memoriei, incaruntire, dureri, formarea de pietre, precum si multe alte tulburari.
Placile lipidice formate ca urmare a inflamatiei provoaca o slaba circulatie arteriala, ceea ce conduce la moartea tesutului, infarct si accidente vasculare.
Este usor sa eliminam sau sa dizolvam pietrele lipidice prin adoptarea unei diete formate din alimente crude in proporţie de 80%. Alimentele crude duc la alcalinizare, indeparteaza inflamatia si intensifica producerea de steroizi, dizolvand astfel calculii si lipidele care s-au acumulat pana la formarea de placi. Sangele se fluidizeaza, cheagurile se vor dizolva, ceea ce va spori cantitatea de hrana si de energie pentru celule.”[1]
Referințe: Dr. Robert Morse – “Sa traim sanatos fara toxine”
Sursa: Sanatate spirituala