Site icon gandeste.org

CIVILIZATIA NU VA SUPRAVIETUI „SPIRALEI MORTII”

Richard Duncan, fost economist la Banca Mondiala, si economist-sef la Blackhorse Asset Mgmt., anunta ca datoria Americii de 16.000 de miliarde de dolari a bagat-o in „spirala mortii”. Aceasta va duce Statele Unite intr-o criza atat de mare, incat nu numai ca „visul american” nu va supravietui, dar insasi civilizatia, asa cum o percepem astazi, nu va supravietui.

Duncan nu e singurul care crede ca economia SUA a intrat in „spirala mortii”, care face companiile sa falimenteze una dupa alta, intai cele mici, apoi cele mari, bancile, pana la prabusirea totala a sistemului financiar. Laurence Kotlikoff, fost consilier pe probleme economice al presedintelui Ronald Reagan, a ajuns la concluzii similare. Problema care ramane de „rezolvat” este cand va cadea primul element de puzzle. O echipa de oameni de stiinta, economisti, geopoliticieni si analisti considera ca „pericolul e iminent”

”Am descoperit un model indentic in graficul datoriilor, al piatei totale de credite, al garanatiilor financiare, al consumului de energie, alimente, apa”, spune Chris Martenson, fost vicepresedinte al companiei Fortune 300.„ Acest model indica o escaladare exponentiala, aproape identica celei ce se petrece intr-o schema financiara piramidala inainte de colaps. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator, acest model nu se aplica doar economiei, ci poate fi observat in sistemul de servicii pentru cetateni, energetic, alimentar, al aprovizionarii cu apa. La noi si in alte tari. Guvernantii lumii trebuie sa ia masuri pentru ca aceste sisteme vor face implozie toate in acelasi timp, cu urmari catastrofale pentru civilizatie”, avertizeaza Martenson.

„Virusul” va lovi in toate colturile lumii