Site icon gandeste.org

Bruxellul ne ia banii, germanii ne-au furat in razboi si ne amprenteaza, iar romanii sunt buni de plata pentru camarila europeana

Românii trebuie să depăşească faza copilăriei în genunchi şi cu mâna întinsă la poarta Bruxellului. Statistic integrarea României a adus numai sărăcie, ineficienţă economică, iar deschiderea graniţelor mărfurilor UE a umplut buzunarele marilor companii multinaţionale, sărăcind pe români.

Ţara noastră a pierdut prin emigrare un capital uman şi de inteligenţă de circa 3 milioane de români, fapt ce a dus la scăderea consumului intern şi la pierderea forţei de muncă pentru o viitoare re-industrializare. Anual rata sărăciei românilor creşte şi scad veniturile salariale conform fişelor fiscale. Integrarea în UE e un eşec economic, politic şi demografic pentru România. Mai nou, românii au devenit un fel de paria a Europei, fiind obiectul rasismului britanic şi german. Pe bună dreptate analistul economic Radu Golban se revoltă organizând o manifestare publică în faţa ambasadei Germaniei la Bucureşti. „Declarațiile discriminatorii ale politicianului german Elmar Brok, care cere amprentarea românilor pe teritoriul Germaniei, sunt de o gravitate extremă. Nu sunt doar antiromâneşti, ci şi antieuropene. Reflectă o gândire torturată de coşmarurile xenofobe ale nazismului. A nu le sancţiona este echivalent cu a le credita. Brok nu este un oarecare. Este partenerul la guvernare al Angelei Merkel şi Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Oficialii germani nu l-au sancţionat. Înalţii funcţionari europeni au ridicat din umeri. Autorităţile române s-au limitat la reacţii. Însă îl putem sancţiona noi, cetăţenii români, ieşind în stradă….Mesajul pe care îl transmitem este că românii nu tolerează umilinţa de a fi amprentaţi ca nişte candidaţi la munca în lagăre de concentrare la intrarea în Germania. Cerem demisia lui Elmar Brok din funcţia deţinută în PE! Dacă oficialii germani se tem de migrarea „sărăciei extreme” în Germania, să ne înapoieze datoria istorică de 19 miliarde de euro!” Germania a uitat că pe vremea lui Hitler a luat petrol, gaze, materii prime din România în valoare de 19 miliarde euro, în banii actuali, şi după conferinţa de pace de la Paris din 1946 a făcut-o uitată. În schimb nu uită să ne umilească cetăţenii când merg în Germania şi să ne boicoteze produsele pe piaţa germană.

Perfidia şi ipocrizia comisarilor europeni de la Bruxelles nu mai are limite privind România. Pe de o parte ne cer să absorbim fonduri europene mai mari, pe de altă parte ne resping proiectele în batjocură. Experţii Comisiei Europene atenţionează Guvernul român: ”Prima versiune Acordului de Parteneriat-fără viziune, prea vagă, cu lecţii neînvăţate”. Bruxelles ne oferă lecţii în loc de fonduri europene. Ipocrizia oficialilor europeni este pe măsura salariilor primite din banii contribuabililor europeni. Pe de o parte ne acuză că nu absorbim fonduri europene, pe de altă parte parte ne trântesc uşa în nas când le solicităm aceste fonduri. E o mare păcăleală şi în instituţiile statului român privind fondurile europene. În general cei implicaţi în fonduri europene fac parte dintr-o clientelă politică şi sunt implicaţi pe şest funcţionari apropiaţi partidelor guvernamentale, ca o recompensă a fidelităţii. Majoritatea funcţionarilor români nu sunt implicaţi în managementul proiectelor europene. De aceea este şi rata mică de absorţie a fondurilor europene. E un cerc vicios între o clasă politică coruptă şi înalţii funcţionari de la Bruxelles, care nu au niciun interes ca România să absoarbă mai mulţi bani europeni şi să se dezvolte. E preferabil un popor român sărăcit şi în genunchi pentru a fi mână de lucru ieftină şi piaţă de desfacere pentru marile companii europene.

Anul acesta, ţara noastră va contribui la bugetul Uniunii Europene (UE) cu 1,58 miliarde de euro si va primi de la bugetul UE 8,6 miliarde euro. Aceste cifre au fost publicate in Raportul privind situatia macroeconomica pe anul 2014 si perspectiva acesteia pe anii 2015-2017, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Teoretic aşa este, practic vom primi mai puţini bani aşa cum iese din analizale economice anuale între 2007 şi 2013. Pentru 2013, este estimată plata unor sume similare catre UE: 1,581 miliarde de euro, iar de la bugetul UE vor veni 5,81 miliarde de euro, conform balantei financiare nete (BFN). Între 2007 si 2014, suma totala estimata a fi platită către UE este de 10,828 miliarde de euro, fata de 29,945 de miliarde de euro, cat primeste Romania de la bugetul UE. De asemenea, pana la sfarsitul anului trecut, tara noastra a primit din bugetul UE 15,52 de miliarde de euro si a platit 7,66 miliarde. Cam 1% din bugetul UE este realizat de România. În aceste condiţii, cu porţile vamale larg deschise, România este condamnată la sărăcie şi subdezvoltare, tocmai că este membru UE, în dauna intereslor economice, politice şi sociale ale românilor. În concluzie putem spune fără să greşim că Bruxellul ne ia banii, germanii ne-au furat în război şi ne amprentează, iar românii sunt buni de plată pentru camarila europeană. Românii au devenit cetăţeni de categoria a doua în cadrul UE, lucru inadmisibil pentru o uniune ce se vrea cu ţări membre cu dreptrui egale. În aceste condiţii, în viitorul apropiat tot mai mulţi români vor cere ieşirea din UE, care a adus numai sărăcie şi umilinţă poporului român.

Autor: Ionuţ Ţene

Sursa: Front Press, preluare dupa Napoca News

Exit mobile version