Site icon gandeste.org

Boicot la produsele SCHWEIGHOFER! Către: Magazinele de bricolaj Baumax, Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin, Bricodepot

„Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin și Bricodepot, renunțați de urgență la comercializarea produselor de lemn ale firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER!



În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră, iar zilnic se semnalează 62 de cazuri de tăieri ilegale. Majoritatea acestui lemn este tăiat pentru Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator de lemn din țară. Cu toate că în ultimul an anchetele au demonstrat că austriecii taie lemn ilegal, aceștia au primit doar câteva amenzi. În rest, activitatea lor continuă nestingherită.

Mai grav este că magazinele de bricolaj din țară cumpără cantități industriale de produse de la Schweighofer, care mai apoi ajung în casele noastre. Cu toate că magazinele au fost înștiințate de membrii de-clic că austriecii nu mai au certificat de proveniență legală a lemnului, nu au luat nicio atitudine în această privință. Certificarea FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody) demonstrează că lemnul provine din surse legale și sustenabile. Compania austriacă are, în prezent, certificatul suspendat.

„Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin și Bricodepot, renunțați de urgență la comercializarea produselor de lemn ale firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER!

Certificatul de sustenabilitate FSC al companiei austriece este suspendat pentru că firma se pare că prelucrează lemn tăiat ilegal sau furat!

De ce este important?

Controversata firmă de prelucrare a lemnului, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER este cunoscută pentru achiziționarea și procesarea de lemn tăiat ilegal sau furat. Aceasta își desface produse precum panouri din lemn de molid, brichete, peleți în lanțurile de magazine de bricolaj din România.

Atâta timp cât există probe că lemnul livrat magazinelor NU provine din surse legale și sustenabile, conform standardelor FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody), magazinele de bricolaj trebuie să renunțe la comercializarea produselor SCHWEIGHOFER.

Altfel, își pierd credibilitatea și riscă sa devina ele însele obiectul unor cercetari penale. Lanțul de supermarketuri SPAR din Austria a renunțat din iunie la produsele SCHWEIGHOFER. Comercianții români pot contribui și ei la responsabilizarea producătorilor și la salvarea pădurilor României.”

Semnati petitia AICI.

Sursa: Trezirea la realitate

Exit mobile version