Site icon gandeste.org

Ana are două mere, Klaus pe cel bun îl cere

Președintele României s-a exprimat într-un mic discurs, iar copiii din școlile speciale, cei cu retard mental din întreaga țară au fost bucuroși, pentru că l-au putut înțelege, dar și mai fericiți pentru că, preț de câteva minute, doar câteva minute au crezut că ar putea să devină ei înșiși președinți de țară, chiar înainte de a finaliza pronunția și dicția, cu care îi ceartă mereu doamnele.



Președintele Găgăuță: Ar fi bine să fie bine!

Discursul președintelui Găgăuță în rezumat sună așa: „Trasăm două linii roșii. Una: serviciile secrete este bine sau nu să se amestice în politică? Părerea mea este că serviciile secrete nu trebuie lăsate să se amestece în politică. A doua: cât de mult se pot implica politicienii în activitatea lor – politizarea serviciilor secrete. Părerea mea este că nici aceasta nu este bine”. Așa se exprimă un președinte…

Discurs:

„În aceste zile, s-a discutat mult despre serviciile secrete. Serviciile secrete sunt foarte importante pentru securitatea națională. Aceste discuții, la prima vedere, ar putea părea contraproductive, dar eu cred că este bine că în aceste zile s-a discutat despre rolul și locul lor în securitatea națională, despre controlul lor și despre comisiile care trebuie să verifice activitatea serviciilor secrete. În acest contex, vreau să subliniez câteva aspecte. Pentru ca serviciile secrete și politicienii să își facă treaba bine, trebuie să trasăm două linii roșii. Una se referă la faptul dacă serviciile secrete este bine sau nu să se amestice în politică. Acest lucru trebuie clarificat. Părerea mea este că serviciile secrete nu trebuie lăsate să se amestece în politică. A doua este cât de mult se pot implica politicienii în activitatea lor – politizarea serviciilor secrete. Părerea mea este că nici aceasta nu este bine. Este clar nevoie de un control parlamentar clar, efectiv, eficient și transparent. Parlamentul trebuie să aibă un control puternic, dar partinic. Nu se poate ca politica unui partid să definească modul în care se face controlul asupra serviciilor. Este nevoie să se implice și unii și alții în aceste comisii, pentru că sunt unii la putere, peste câțiva ani sunt alții, însă serviciile rămân și trebuie să își garanteze partea lor de securitate națională. Aceste lucruri ar fi bine să le ia în discuție noul Parlament și să le lămurească”.

Din același discurs, o altă mostră de gândire iohannesciană care funcționează pe ”principiu” Ana are două mere, Klaus pe cel bun îl cere…:

„Vom avea o majoritate care va vrea să impună legea majorității orice ar fi, care va dori să albească dosarele celor incriminați sau vom avea o majoritate matură, care înțelege că România este numai una și care va veni lângă președinte, pentru ca împreună să garanteze securitatea națională, statul de drept, și împreună să dovedim că România este o națiune puternică. Eu îmi doresc a doua variantă, o majoritate matură”.

– Deci, la fel ca mai înainte în lecția noastră, avem două lucruri, unul bun și unul rău. Ce facem cu ele?

– Îl luăm pe cel bun și îl aruncăm pe cel rău!

– Bravo, Klaus! Stai jos. Nota 10.

Așadar, haideți să mai trasăm două linii roșii. Una: ar fi bine să fie bine? Părerea mea este că nu trebuie să nu fie bine. A doua: cât de rău ar fi dacă nu ar fi bine. Părerea mea este că nici aceasta nu este bine.

Autor: Cristian Pătrașcu

Sursa: Anonimus.ro

Exit mobile version