Site icon gandeste.org

Ambasadorul Ungariei: Autonomia e SINGURA SOLUŢIE de compromis, o vom obține!!!

Autonomia e antonimul separatismului și singura soluție de compromis între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare al maghiarilor, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, ambasadorul Ungariei la București, Oskar Fuzes.

Diplomatul ungur a precizat că nu-i înțelege pe românii care cred că autonomie înseamnă separatism. ”Autonomia este împotriva separatismului. Separatismul este antonimul autonomiei. Autonomia este singura soluție de compromis, singura soluție sănătoasă și logică între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare a minorității maghiare. Din acest punct de vedere, sunt absolut împotriva revanșismului și a pretențiilor teritoriale din partea Ungariei”, a precizat Fuzes.

Acesta a explicat că există mai multe forme de autonomie. Una dintre forme este ”autonomia teritorială unde minoritatea este majoritate, cum este cazul Ținutului Secuiesc”. Pentru ceilalți maghiari din România nu e însă nevoie de autonomie teritorială. ”E nevoie de autonomie culturală sau autonomie personală”, este de părere șeful misiunii diplomatice de la București.

Oskar Fuzes spune că va fi ”păcat” dacă Legea privind statutul minorităților, aflată în Parlamentul, va fi adoptată fără a prevedea autonomia culturală pentru maghiari, așa cum a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, Fuzes este convins că maghiarii vor obține autonomia.

sursa: realitatea.net

Exit mobile version