Site icon gandeste.org

Și, totuși, vom supraviețui crizei. Și vom deveni faimoși

Cazul românului care a făcut ”blatul” pe ruta Viena-Londra, agățat de trenul de aterizare al unui avion a făcut înconjurul lumii. Dincolo de senzaționalul informației, un lucru a atras atenția tuturor jurnaliștilor vestici: incredibila putere de supraviețuire a omului. Pentru că, românul nostru zburător ar fi putut să moară din multiple cauze:

Ei bine, pățania tânărului român este plină de învățăminte. Ea demonstrează că oricât de extreme ar fi condițiile, avem în noi gena supraviețuirii. La ora actuală, România e precum un imens avion de al cărui tren de aterizare sunt agățați vreo 20 de milioane de oameni. Iar avionul e în plină furtună, la peste 10.000 de metri altitudine. Ei bine, unii vor fi striviți, alții vor rămâne fără oxigen sau vor intra în hipotermie, iar alții își vor pierde cunoștința și se vor prăbuși.

Dar vor exista și supraviețuitori. Care, la final, vor deveni faimoși în întreaga lume pentru modul în care și-au depășit limitele. Că nu vor fi prea mulți, e deja o altă poveste. Ține de selecția naturală a românilor în vreme de criză.

Mihai Goţiu
sursa: voxpublica.realitatea.net

Exit mobile version