Site icon gandeste.org

Sorin Roşca Stănescu: Așa vă trebuie! Vă meritați soarta! Și primarul!

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu_2013

Mă adresez bucureștenilor. Acelor bucureșteni de ordinul zecilor, poate sutelor de mii, care se plâng continuu de neajunsurile generate de modul în care este gospodărită Capitala. Și am să explic de ce aceștia își merită soarta. Cu vârf și îndesat! Poate că, după această experiență de patru ani cu Nicușor Dan, vor avea ceva de învățat. Deși nu sunt semne că și-au primit lecția.

Zeci de mii de familii s-au plâns – și pe bună dreptate – că au stat iarna în frig. Cu caloriferele reci, au fost totuși puși să plătească. Au dârdâit și au plătit. Alte zeci de mii de familii se lamentează că nu au apă caldă. Unii nu au apă deloc. Și din nou bucureștenii bombăne și-și exprimă nu public, ci într-un mod cât se poate de discret, nemulțumirea. Viața altor bucureșteni este dată peste cap de imposibilitatea de a-și parca autoturismele în condiții decente. Asta după ce au fost siliți să piardă minute sau chiar ore prețioase în trafic. Într-un trafic nemodernizat. Când plouă, Bucureștiul băltește, iar când nu plouă și e iarnă, străzile sunt curățate de zăpadă cu o încetineală exasperantă. Semafoarele merg alandala sau nu merg deloc, ceea ce generează accidente. Unele mortale. Unitățile sanitare din subordinea Primăriei sunt și ele în grea suferință. Părinții se calcă în picioare pentru a-și putea înscrie copiii la grădinițe, care au locuri insuficente. În piețe, sunt din ce în ce în ce mai puțin producători care își vând marfa și din ce în ce mai mulți intermediari. Terenurile de sport și de joacă pentru copii s-au transformat în maidane. Mă refer desigur la cele aflate în subordinea Primăriei Generale. Nu că celelalte ar fi vreun paradis.

Mai sunt multe de spus. Foarte multe. Nemulțumirea bucureștenilor este îndreptățită. Dar tot ei sunt cei care l-au ales, cu majoritate de voturi, pe Nicușor Dan. Asta în caz că procesul electoral nu a fost fraudat la Primăria Generală, așa cum a fost fraudat la Sectorul 1. S-au înșelat amarnic alegând pe cine nu trebuie. Și creditând PNL, partidul care l-a susținut. Și, după cum vedeți, îl susține în continuare. Spre rușinea liberalilor. Dar asta nu este totul.

Niște cetățeni responsabili, care din nenorocire reprezintă o masă critică, ar avea obligația morală să iasă cu mic cu mare și să-i ceară socoteală Primarului General al Capitalei. Lui Nicușor Dan. În raport cu propria lor conștiință, cu propria lor condiție de viață, ei ar trebui să fie în stradă, angajați în proteste masive și convingătoare, prin care să își afirme cu fermitate dezaprobarea față de conduita primarului general. Nu au făcut nimic până acum. Acești bucureșteni au suferit în tăcere. Și așteaptă probabil alegerile, pentru a se exprima atunci. Este insuficient. Și cumva contraproductiv. Dacă în perioada alegerilor locale vor ieși în număr mare la proteste în fața Primăriei Generale a Capitalei, manipulatorii de opinie publică vor spune că, la rândul lor, sunt dirijați politic. De către partide ostile PNL-ului. Iar credibilitatea acțiunii lor va fi redusă la jumătate. Acum, în această vară și în această toamnă, este ultimul moment când acești bucureșteni, pe bună dreptate nemulțumiți, ar trebui să-și afirme cu fermitate opinia. Dacă nu o fac, își vor merita și în viitor soarta. Indiferent cine vine Primar General.

Pentru că orice Primar General ar veni, va fi înțeles că nu este chemat să răspundă pentru lipsa sa de activitate. Pentru lipsa de rezultate. Pentru faptul că nu se pune cu adevărat în slujba cetățeanului. Și niciun partid care îl susține nu se va simți, de asemenea, responsabil. Așadar nimic nu poate înlocui voința cetățenilor, exprimată în mod direct și manifest!

Autor: Sorin Roşca Stănescu

Sursa: corectnews.com

 

Exit mobile version