Site icon gandeste.org

Sorin Roșca Stănescu: „A fost o vreme când Raed Arafat era cu adevărat stăpânul inelelor.”

A fost o vreme când Raed Arafat era cu adevărat stăpânul inelelor. Acumula miliarde de euro fără ca nimeni să-l deranjeze. Și, în același timp, se plasa sus de tot în încrederea publică. Acum, a mai rămas cu jumătate. Cu miliardele. Și cu o putere uriașă din capturarea celei mai însemnate părți a sistemului de sănătate. Încă. Pentru moment, s-a prăbușit în ceea ce privește încrederea publică. Este începutul sfârșitului. Voi posta ultima cercetare de piață făcută de CURS la comanda OK Medical, vizând modul în care a fost gestionată pandemia. Cei interesați vor vedea cum cetățenii României îl consideră în acest moment pe Raed Arafat drept principala persoană vinovată atât de reaua gestionare a pandemiei, cât și de consecințele acesteia. Iar consecințele sunt morții, familiile distruse, oamenii rămași cu sechele și traumele la care a fost și este supusă societatea. Doar 21% dintre cetățeni îi mai acordă acestuia un dram de încredere. Ce s-a întâmplat? Cum a ajuns acest om, considerat cândva erou și decorat ca atare de președintele Traian Băsescu, într-o asemenea situație? De același președinte care, mai târziu, a încercat fără succes să-l arunce peste bord?

Dana Budeanu susținea ieri seară, în emisiunea de la România TV moderată de Victor Ciutacu, faptul că Raed Arafat nu trebuie judecat și condamnat pentru faptele extrem de grave și cu consecințe și mai grave legate de gestioarea pandemiei. Pur și simplu pentru că pălăria pe care și-a tras-o pe cap este prea mare pentru el. Și din capul locului se știa că este mult prea incompetent pentru a face față unor asemenea provocări. În schimb, spunea Dana Budeanu că el trebuie pus la zid pentru Smurd. Pentru ceea ce s-a priceput să facă. Și pentru lăcomia și abuzurile care l-au caracterizat în toată această perioadă, în care fundația lui s-a îmbogățit peste măsură și, în același timp, sistemul de urgență a dat atât de multe rateuri, din care au rezultat atât de mulți morți. Nu îi dau dreptate. Arafat este responsabil și pentru partea care i-a revenit din gestionarea pandemiei.

Mă grăbesc să anunț că mâine am de gând să încep cu momentul în care cred eu că a început să se inverseze și să se contorsioneze raportul dintre cetățeni și Raed Arafat. Se plasează cu mai mulți ani în urmă. Imediat după ce a avut loc tragedia de a Colectiv. Și voi demonstra cu documente că Arafat s-a făcut vinovat în mod indirect de moartea multor tineri, pe care a refuzat să-i trateze în străinătate, deși i s-a făcut această ofertă în mod generos din partea unor state UE. Și, în același timp, s-a dovedit putreziciunea sistemului de urgențe în ceea ce-i privește pe arși. Iar între timp lucrurile nu s-au ameliorat. S-au degradat. Oare de ce?

Într-adevăr, pălăria este prea mare pentru Arafat. Aici Dana Budeanu are dreptate. Este prea incompetent pentru a gestiona la nivel național domeniul important care-i revine din strategia de combatere a pandemiei. Numai că vorbim despre o incompetență upgradată. Din motive de lăcomie. Din motive de lăcomie, Arafat gestionează practic toate licitațiile care se fac nu numai pentru Smurd, ci în general pentru sistemul de urgență în integralitatea lui. Avioane, elicoptere, ambulanțe, containere de oxigen, containere pentru bolnavii Covid, atunci când ATI nu mai face față, ș.a.m.d. Iar lăcomia nemăsurată l-a determinat să orchestreze licitații și achiziții cu dedicație. Voi proba rând pe rând și aceste acuzații pe care i le aduc. Le voi proba, pentru că știu că mă va da în judecată. La fel cum făcut cu aproape toți ziariștii de investigație, care și-au permis să le spună cititorilor adevărul, dezvăluind tentacule ale caracatiței Arafat. Iar mâine, așa cum am promis mai sus, voi relata lucruri încă neștiute dintre cele care au amplificat tragedia de la Colectiv. Cu probe, domnule Raed Arafat!

Până una alta, vă rog să vedeți în ce hal a decăzut Arafat din perspectiva credibilității sale, dând click AICI.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: corectnews.com

Exit mobile version