Site icon gandeste.org

Să deschidem ochii: Mişcarea rezist nu este decât o formă de sociopatie organizată

Mişcarea #rezist se individualizează prin câteva trăsături
– Atitudinea politică primează, este deasupra oricărei alte valori, chiar deasupra lui Dumnezeu, deasupra vieţii, a binelui. Reacţia lui Cristian Dide în faţa morţii jandarmeriţei dovedeşte această axiologie.




– În lupta politică totul este permis, nu există nicio limită, obscenitatea şi dejecţia sunt permise. M..E PSD şi pungile cu excremente aruncate în jandarmi dovedesc asta.

– Egalitatea de arme şi fair-play-uri sunt noţiuni ruşinoase. Ei pot insulta, dar dacă sunt la rândul lor insultaţi consideră că au dreptul să devină violenţi. Vezi cazul Iordache.

– Ei au, prin definiţie, dreptul la liberă exprimare, ceilalţi sunt etichetaţi drept pesedişti, comunişti, vânduţi atunci când se exprimă liber. Aşa se întâmplă permanent pe Facebook.

– Ei sunt oameni, cei care au alte păreri sunt şobolani. Atitudinea nazistă este afişată cu mândrie. Toţi liderii #rezist sunt agresivi, vezi cazul Sandi Matei.

– Anarhia este considerată benefică, totul este de deborât, nimic nu este de pus în loc.

– Nu văd nicio ruşine în a fi mercenari şi când se va dovedi că au primit bani mulţi pentru proteste se vor mândri cu asta.

Toate aceste 7 simptome dovedesc faptul că mişcarea #rezist este o formă de sociopatie.

    Caracteristicile comune ale celor cu această tulburare de personalitate sunt:

• mint și fură în mod persistent;

• tendința de a viola drepturile altora (la proprietate, fizică, sexuală, legală, emoțională);

• inabilitatea de a păstra un serviciu;

• lipsa de interes față de siguranța sa și a altora;

• lipsa regretului că au făcut rău altora;

• prezența unui farmec superficial;

• impulsivitate;

• un simț extrem de îndreptățire;

• inabilitatea de a-și face sau a menține prietenii.

Persoanele cu tendințe psihopatice sunt puternic axate pe propriile lor dorințe și nu manifestă empatie pentru alții. Acești oameni nu țin cont de norme și reguli și au o inclinație mai mare spre a comite infracțiuni.

Sunt oameni care au trăsături narcisiste și egoiste, cu o părere foarte bună despre sine și cu o încredere exagerată în propriile abilități. Persoanele cu trăsături machiavelice sunt cinice, distante emoțional și neafectate de morală. Ele înșală și manipulează oamenii pentru a obține avantaje personale.

Ancheta DIICOT cu privire la finanţarea mişcării #rezist ar trebui însoţită de un studiu sociologic cu privre la incidenţa sociopatiilor în societate, precum şi de un studiu psihologic care să descopere modalităţile de prevenire a organizării persoanelor cu tulburări de personalitate în mişcări cu caracter politic.

Cei care i-au finanţat le cunosc profilul psihologic,ştiu cum pot fi manipulaţi, ce fel de soft comportamental le este potrivit.

Autor: Gheorghe Smeoreanu

Sursa: Justitiarul

Exit mobile version