Site icon gandeste.org

România, un mort care se crede viu

Întreținerea se scumpește cu 60% si mâncarea cu 20%? E încă bine!

De ce e bine? Pentru ca românii nu vând aproape nimic. Știu ca majoritatea românilor se plâng ca “tara nu produce”. Sigur, e rău ca tara nu produce. Dar cel mai rău e ca tara nu vinde! Obsesia pentru producție este dovada unei mentalități de țărani prosti, obișnuiți sa trăiască din ce cultiva in gradina, si sa vândă la piața ce le prisosește (daca mai rămâne ceva!).

O economie nu e susținuta însa de țărani. Ci de firme. Iar in orice firma, departamentul de vânzări câștiga mai bine decât departamentul de producție. Si amândouă ii depășesc cu mult pe nenorociții de la administrație si secretariat. Si e normal sa fie așa. Ce e valabil pentru o firma, e valabil si pentru o tara întreaga: tarile dezvoltate si-au mutat producția acolo unde e mai ieftin (de pilda in Malaiezia. Sau Filipine. Sau Taiwan. Sau China). Iar ele se ocupa doar cu controlul calității (adică cu biciuirea muncitorului chinez), cu integrarea produsului si mai ales, cu vânzarea lui. Fără marketingul american, economia chineza (de fapt, toți “tigrii” asiatici) dispare ca fumul!

In România însa, cel mai bine plătiți sunt exact putorile de bugetari. In preocupările poporului român, vânzarea si clientul sunt abia pe locul 4 (si ultimul). Pe primele 3 locuri sunt:

  1. Cum sa furam mai bine (de preferința de la stat sau daca nu, măcar de la patron. Exploatatoru’ dracului!). Ca oricât am fura noi amărăștenii, politicienii oricum fura mai mult.
  2. Cum sa mai lungim pauza de masa si sa plecam mai devreme, ca ne-au exploatat destul ăștia!
  3. Nimeni nu muncește in tara asta! Nenorociții! D-aia mi-au scăzut mie salariul!

Si va mai văitați ca a scăzut consumul alimentelor cu 20%? Pai, de unde bani? Iar mizeria crunta abia acum începe! Pana acum, de bine de rău, au fost bani de cheltuit.

Nivelul de trai al românilor va trebui sa scadă masiv!

Pentru ca asta merita românii: mizerie si frig. Pur si simplu, de atâta muncesc ei! Poporul român are cea mai scăzută productivitate din toata Europa. Sigur, firmele private românești sunt la nivel International (uneori chiar peste). Dar in sectorul privat lucrează doar 2 milioane de români (poate 3 milioane, daca ii punem si pe cei care muncesc la negru). E mult prea puțin! Marea majoritate a românilor sunt niște cerșetori nenorociți, care stau cu mana întinsa la stat.

Ei, de acum înainte or sa stea degeaba! Legea in România n-o mai face statul român. Nici Parlamentul, nici Guvernul, nici Președintele, nici tribunalele. Si, desigur, nici partidele pe care le votați voi! Toate astea sunt rahaturi. Legea in România o fac doar cei care mai baga bani in economia româneasca: adică patronii si FMI-ul. Nu va convine? Pai, sunteți liberi sa muriți de foame. Hehehe…

Muncitorii români trebuie exploatați la sânge!

Siguranța zilei de mâine trebuie sa dispară pentru români – si asta cat mai repede! Pentru ca economia româneasca sa fie competitiva si sa-si vândă produsele, preturile produselor românești trebuie sa scadă la jumătate, fata de cat sunt acum. Iar pentru ca preturile sa scadă, muncitorii români trebuie sa ajungă la disperare, sa lucreze pe salarii de mizerie. Asta va conduce la o schimbare profundă a economiei si a societății românești:

Nu va place capitalismul sălbatic? Păi n-aveți de ales!

Numai bogații fac ce vor. Sărăntocii fac ce trebuie. Iar România, surpriza: e săraca! De fapt, e in faliment. Românii vor trebui sa se bata pe viața si pe moarte pentru bani si profit. Cine nu vrea, sau nu poate – adio! (vezi si articolul: 2011: România, ai intrat in anul morții)

Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Exit mobile version