Site icon gandeste.org

Recep Tayyip Erdogan: “Unde este dreptatea? Ceea ce se face în Gaza nu este apărare, ci masacru.”

Recep Tayyip Erdogan s-a dezlănțuit la un miting pro-Palestina; probabil partenerii din forțele NATO sunt în delir:
”(…) Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale.
(…) Gaza a fost o parte integrantă a patriei noastre pe care o credeam inseparabilă.
(…) Israel, cum ai ajuns aici? Ești un invadator, ești o organizație. Națiunea turcă știe asta. Occidentul îți este dator, dar Turcia nu. Erdogan vorbește așa pentru că Turcia nu vă datorează nimic. Dar, din păcate, fiecare țară din Occident vă datorează. De aceea nu poate vorbi. Ei vin să te viziteze, îți cer literalmente iertare. Nu avem o astfel de problemă.
(…) Cei care au vărsat lacrimi de crocodil pentru cei uciși în războiul dintre Ucraina și Rusia ieri nu au glas pentru copiii care au murit astăzi în Gaza.
(…) Masacrul din Gaza este în întregime opera Occidentului. Este o farsă faptul că încearcă să-și acopere sprijinul pentru ucigașii de copii cu lucruri precum drepturile omului. Așa cum niciun joc nu poate dura pentru totdeauna, această tactică insidioasă a Occidentului a fost demascată. Știm foarte bine cine se află în spatele teroriștilor care luptă împotriva noastră în nordul Irakului și Siriei. Israelul este, de asemenea, în spatele FETO și PKK. Națiunea mea ar trebui să le cunoască foarte bine. Cunoaștem foarte bine comploturile împotriva țării noastre.
(…) Israelul comite crime de război de 22 de zile. Israel, te vom declara în fața lumii drept criminal de război. Ne pregătim pentru asta. Vom prezenta acest lucru lumii. Dar liderii occidentali nici măcar nu cer o încetare a focului. Câte femei trebuie să moară, câți copii trebuie să moară, ca Vestul să ceară încetarea focului. Unde este dreptatea? Ceea ce se face în Gaza nu este apărare, ci masacru. Ați văzut situația din Gaza? Medicii efectuează intervenții chirurgicale fără a utiliza anestezie. Nu purtați vina pentru copiii, femeile și bărbații nevinovați uciși în Gaza. Nu fiți parte la aceste crime de război.
(…) Națiunilor occidentale, mă adresez vouă; vreți să reaprindeți o luptă între cruce și semilună? Dacă urmăriți o astfel de încercare, fiți conștienți de faptul că această națiune este departe de a fi învinsă. Această națiune este hotărâtă. Așa cum am demonstrat aceeași hotărâre în Libia și Karabakh, să știți că așa vom face și în Orientul Mijlociu.
(…) Suntem o națiune care a stat mereu alături de oprimați în fața opresiunii. Ne confruntăm cu politica celor care, când Ierusalimul a fost ocupat, s-au dus la mormântul sultanului Saladin, unul dintre cuceritorii acestui oraș sfânt, și și-au vărsat ranchiunile de o mie de ani.”
Sursa: Adrian Onciu
Exit mobile version