Site icon gandeste.org

Razvan Ioan Boanchis: Mișto popor, mișto elite, băi, nene!

1. Acum înțelege oricine că Iohannis e gata. Revoluționarul de rigolă Marian Ceaușescu l-a luat cu „dă banii, bă, borfașule!” Iar la această mascaradă a fost martor Statul. În urmă cu zece ani, un cetățean vizibil zglobiu, pe nume chiar Adrian Zglobiu, l-a scuipat pe Băsescu. Și a primit o pedeapsă cu suspendare. Dar întâi a fost băgat în dubă, anchetat și mai mult nu mai știu, dar nu-mi pare rău de el. Lui Marian Ceaușescu nu i se întâmplă nimic, deși o groază de oameni au fost acuzați de hărțuire pentru mai puțin. Aici nu-i vorba despre Iohannis. Dar cât de userist sau de securist să fii ca să suporți și chiar să încurajezi o vietate ca Marian Ceaușescu?

 2. L-am criticat pe Iohannis la timp, așa că îmi permit să-l apăr când e acuzat și de ce n-a făcut. Trubadurul Ludovic Orban a ciripit că Iohannis a comandat „kompromatul” împotriva Emiliei Șercan și tot el ar fi ordonat să fie scos Ciucă din povestea cu plagiatul. Ca politician, Ciucă e mort în baie, va lua sub 10% la prezidențiale. În schimb, au apărut poze cu doamna Șercan, făcute chiar în baie. Furate din telefon sau nu, aruncate cu ticăloșie în spații la fel de ticăloase (netul și presa), acele fotografii n-ar fi trebuit să existe. Un cadru universitar nu se fotografiază sau nu se lasă fotografiat în furou. O facultate, fie ea și de activiști (SNSPA), nu are nimic de-a face cu scenele de alcov. Așa că să ne mai scutească această anchetatoare de plagiate, care e un fel de Alimanescu sau Vidocq cu bluziță fără mâneci. Auziți, a ordonat Iohannis „kompromatul”! Sasul elocvent ca un Trabant e atât de obosit încât ar anula și efectul energiei dintr-un camion cu glucoză.

3. Mi-ar plăcea să văd un film cu neamțul Iohannis în rol de român care se omoară cu munca. Și în paralel aș băga o poveste despre românii care își înjură șefii la început, dar îi laudă când pierd puterea. La noi e invers, normal. Iar la sfârșitul filmului aș reconstitui înmormântarea lui Nicolae Iorga. Nu mai știu unde am citit că, spre cimitir, cortegiul care l-a însoțit pe Iorga a fost alcătuit din mașini în care erau doar șoferii. Domnii politicieni și academicieni au stat acasă, de frica legionarilor. Mișto popor, mișto elite, băi, nene!

Autor: Razvan Ioan Boanchis

Sursa: https://www.national.ro/editorial/razvan-ioan-boanchis/misto-popor-misto-elite-bai-nene-837198.html/

Exit mobile version