Site icon gandeste.org

Rareș Bogdan – un Sebastian Ghiță în devenire

Primul om de pe lista pentru europarlamentare a PNL-ului, Rareș Bogdan, nu a apărut în prim- planul politicii românești datorită calităților sale politice. Acesta este propulsat de așa numita ”gașcă de la Cluj” – un grup transpartinic cu legături strânse cu serviciile de informații și cu afaceriști  milionari din contracte cu statul.



Cine este Rareș Bogdan?

În cariera profesională Rareș Bogdan a plecat de la postul de responsabilul cu contractele de publicitate ale unei publicații. Deși el se recomanda atunci ca fiind jurnalist. În anul 2004 a fondat Ziua de Cluj. Alături de el au fost fratele său, Horia, Octavian Hoadră și Mihai Moga, nepotul fostului prim-secretar al Comitetului Județean al PCR Cluj, Ioachim Moga. În timp, Ziua de Cluj a fost finanțată, succesiv, de mai mulți oameni de afaceri din Cluj-Napoca, iar la masa lui Rareș Bogdan au început să apară primarul Clujului de atunci, Emil Boc, viitorul primar Sorin Apostu, sau președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Și la fel de brusc au început să apară și contractele din bani publici pentru firma lui Rareș Bogdan, Trend Communication.

În schimb, cei trei șefi ai publicației Ziua de Cluj spuneau cine trebuie elogiat și cine trebuie “lovit” în paginile ziarului. Și așa se face că de 14 ani, Rareş Bogdan are contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest, de unde s-au scurs către actualul liberal alte sute de mii de euro. În 2013 a venit și momentul în care Rareș Bogdan ar fi trebuit să muncească, cu adevărat, pentru politicienii care i-au băgat bani mulți în buzunare.

Preşedintele PNL de la acea dată, Crin Antonescu, anunța că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a televiziunii publice. Un post bine plătit și din care Rareș Bogdan ar fi trebuit să subordoneze televiziunea națională dorințelor liberalilor.

Relaţii sus puse

Birourile celor două Camere au convocat plenul reunit pentru a supune votului această propunere, însă validarea lui Rareș Bogdan a fost respinsă de Parlament din lipsă de cvorum.

Prezența lui Rareș Bogdan în zona înaltă a politicii și afacerilor a devenit însă destul de evidentă cu prilejul petrecerii din 2014, pe care a organizat-o pentru ziua sa de naștere. A invitat atunci 80 de personaje din cele mai diverse zone ale politicii. Printre invitați, Elena Udrea, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Marian Vanghelie și mulți alții.

În aceeași perioadă, în contextul alegerilor prezidențiale a fost acuzat de Victor Ponta că este ofițer acoperit, lucru negat de Bogdan. În 2015, în dosarul de corupție de la DNA al fostului primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, acesta i-a invocat numele, alături de cel al lui Cozmin Gușă, ca fiind cei care îi dădeau informații de la DNA. Realizatorul de televiziune a negat că l-ar cunoaște personal pe Oprescu și că l-a avertizat pe acesta doar prin emisiunile realizate. Și Cozmin Gușă a negat informația. Numele său a apărut și în dosarul de la DNA al lui Marian Vanghelie, într-o interceptare în care fostul primar al Sectorului 5 din București, în încercarea de convinge un martor să îi susțină declarațiile, se lăuda că prin intermediul jurnalistului are acces la președintele României, Klaus Iohannis. Toate acestea puse cap la cap l-au adus pe Rareș Bogdan la vârful carierei sale. De politician, nu de jurnalist. Pnetru că jurnalist nu a fost niciodată.

 Ghiță a fugit în Serbia, sistemul are nevoie de altcineva

Cu un grup de apropiați asemănători, Rareș Bogdan se califică din plin pentru a prelua locul rămas liber după fuga lui Sebastian Ghiță. Se îndreaptă spre o carieră politică fulminantă, are relații în toate partidele ( Vanghelie, Hrebenciuc) are relații la vârful serviciilor iar contractele cu statul sunt deja meniul preferat al firmei de PR deținută de familia Bogdan.

Autor: Andrei Coman

Sursa: National.ro

Exit mobile version