Site icon gandeste.org

MULTIPLA MĂSURĂ

România nu mai este tara cu dubla masura, in Romania se practica multipla masura. Dupa modelul Kremlinului … scuze! … Bruxellian. Avem securisti rai.  Avem securisti mai putin rai, de-ti vine sa te faci ca nu-i observi. Avem securisti buni, de-ti vine sa-i pui la rana. Avem securisti foarte buni, de-ti vine sa-i duci la Cotroceni.



Oamenii trebuie judecati dupa faptele lor, nu dupa apartenenta la o institutie. Daca 90% din cadrele securitatii au fost ticalosi, ei trebuie sa plateasca, dar ceilalti 10% trebuie trasi de-o parte. In orice regim politic, fie si bolsevic, Țara Romania avea nevoie de Securitate, cu toate componentele ei, contraspionaj si spionaj.

Nu institutia este vinovata ca oamenii au ticalosit-o. Ceea ce stiu sigur, dupa cativa ani de colaborare parlamentara cu SIE, este ca gradul de ticalosie ti-l puteai controla.

Prin urmare:

– informatorul Basescu, ajuns la Cotroceni, stabileste ca Varujan Vosganian, propus pentru a fi comisar european, nu ar fi potrivit pentru ca ar fi colaborat cu securitatea. Afla si fostul bolsevic Barroso si gata! Este propus si pleaca un viitor consilier prezidential, neingenuu. Se afla ca Varujan Vosganian nu a avut nicio colaborare cu securitatea;

– informatorul Basescu il propune si “unge” comisar european pe Dacian Cioloş, rezervist al trupelor de securitate, temnicier stradal al disidentei Doina Cornea;

– incertul Klaus Iohannis il baga tarii pe gat pe acelasi Dacian Ciolos, rezervist al trupelor de securitate;

– la propunerea prim-ministrului Dacian Ciolos, rezervist al trupelor de securitate, prin vocea ministrului “instrument”, incertul Klaus Iohannis il numeste pe securistul sadea Augustin Lazar in functia de procuror general, fiindu-i dator acestuia cu albirea mai multor dosare penale.

Si, uite asa, multipla masura imparte securistii in tot felul de categorii.

Oricat m-as stradui, nu-mi pot reprima o concluzie cu un continut eminamente civic si pragmatic. Vazand zidul format in jurul securistului dovedit, Gusti, si incercarea de minimalizare a celor trei fost detinuti politici, exact de catre cei care, cu niste ani in urma, isi rupeau parul din cap acuzandu-i pe stranepotii fostilor securisti si pe fostii detinuti politici care, distrusi psihic, semnau cate un angajament sub totura, ei bine, pot spune ca nici curvele nu mai sunt ce erau odata. Foamea de sinecuri, golite de principii, e maxima.

Autor: George Șerban
Sursa: George Șerban Facebook

Exit mobile version