Site icon gandeste.org

Mirel Palada: “Creșterea pensiilor este un instrument electoral foarte puternic”

Andrei Caramitru a publicat recent o postare pe FB care a stîrnit, inevitabil, indignare:
“Bugetarii si pensionarii nu produc nimic – doar costă – enorm – luând de la partea productivă a societății. Parazitul își va omori în curând gazda, sugând prea mult sânge.”
Mulți îl acuză pe Caramitru junior că e fascist. Și mai mulți, că e nebun.
Andrei Caramitru nu e deloc nebun. Știe foarte bine ce face, și o face de manieră rece, cinică, perseverentă.
Se străduie să reîncălzească ura tefelistă la adresa categoriilor sociale “inutile”: bugetarii și pensionarii.
În primul rînd, pentru a contracara mișcarea electorală făcută de PSD prin creșterea pensiilor.
Creșterea pensiilor este un instrument electoral foarte puternic. Anti-pesediștii știu asta și se străduie să îi neutralizeze efectul, exacerbînd știrile negative.
Uitați-vă în presă cum, dintr-o dată, toată lumea critică creșterea de pensii. Caramitru junior face parte din acest narativ de contracarare.
Dar mai ales și mai ales, Caramitru junior se străduie să stîrnească din nou valul de emoție negativă în rîndul votanților anti-PSD, tot cu scop electoral. Aceștia trebuie biciuiți cu știri vehement negative (whipped into fury) pentru a-i motiva să voteze.
Electoratul anti-PSD, îndeosebi cel userist, trece printr-o perioadă de descumpănire. Vechile narative care îi făcea să voteze din ură s-au fleșcăit. Îndeosebi narativul anticorupție. Tefeleii tind să fie cuprinși de dezamăgire și de delăsare. La ce bun să mai votăm?
Vehemența lui Caramitru, în marginea discursului fascisto-legionar, este menită să aducă tinerii maoiști înapoi pe calea cea dreaptă a activismului mînat de emoții negative.
Ea va continua cu siguranță în lunile următoare. Totul pentru front. Totul pentru campanie. Totul pentru victorie.
Slava!
Autor: Mirel Palada
Exit mobile version