Pensiile speciale reprezintă scutul de protecție al unei categorii privilegiate de români. Militarii din Armată, Poliție (căci la sfîrșit de carieră, cu ocazia ieșirii la pensie, și polițaii devin militari), servicii secrete (toate), judecătorii și procurorii au pus la cale un set de privilegii care să le asigure o viață liniștită. Pentru menținerea lor, controlează țara. Ei spun că o conduc. Au făcut și spitale și policlinici și restaurante și case de asigurări de odihnă. Și au perfecționat și mecanismele prin care urmașii lor pot să le urmeze în salba de avantaje. Ca printr-o jonglerie de iluzionist, apartamentele de serviciu ale magistraților pot fi preluate de copiii acestora. Probabil că același lucru se întîmplă cu cele ale ofițerilor din servicii. Ca un făcut, urmașii polițiștilor și ai ofițerilor din servicii își urmează părinții.
Nu știu dacă ați văzut ce înghesuială nebună este întotdeauna la admiterea în Academiile de Informații și de Poliție? Pentru făcut bulevardul și păzit intersecțiile? Sau pentru avantajele asigurate de stat? Nu cumva, ei luptă ca orbii și sunt gata ca la comandă să-i calce în picioare pe ceilalți, zicînd că așa apără legea și ordinea!! Și pentru celelalte beneficii, inclusiv pentru afaceri la secret, acoperite tot prin lege, pe căile corupției, pe care nu le inventariază nimeni și prin care ei își sporesc puterea și bunăstarea? Sunt convins că decizia CCR de a proteja pensiile magistraților ascunde același lucru. O protecție a privilegiilor pentru cei care decid. Ei sunt mai importanți, mai valoroși, mai utili democrației, mai patrioți, mai români decît ceilalți români!
Restul populației din România trebuie să se zbată să supraviețuiască între 1.000 și 3.000 de lei. Și să nu protesteze, să nu facă greve, să muncească pe schimburi sau să alerge între două joburi dacă vrea să-și trimită copiii la școli mai bune.
Nu observă nimeni că ne aflăm în fața unui sistem de privilegii construit de cei care au preluat și dețin puterea? Și nu mă refer doar la cei care au preluat puterea politică, ci la cei care o dețin în mod efectiv, cu arma și bastonul, cu cătușele și cu sentințele! Parlamentarii n-au făcut decît să se agațe la coada acestui lung șir de privilegiați și privilegii. În cele din urmă, parlamentarii cei mai huliți pentru pensiile lor au început să strîmbe din nas.
-De ce coloneii și generalii, procurorii și judecătorii și noi nu?
Pe cale de consecință, le-au gonflat și pe ale lor. Au mai rămas, pe lîngă, doar primarii de orașe și de comune! De la 1 ianuarie vor avea și ei. S-au ridicat și ei. Adică, toți cu pensii majorate sau speciale și noi le dăm pîine și să rămînem cu buzele umflate?
Pe nesimțite, România s-a împărțit în două categorii. Comuniștii le ziceau clase. Deasupra, lumea privilegiaților și dedesubt,„cei fără dinți”, proletariatul agricol, talpa țării, lumea lui nea Gheorghe contribuabilul, omul cu salariu de două și rar-de trei-patru mii de lei (foarte rar) și care plătește taxe de-i ies ochii. Dacă mai vrea bani, n-are decît să muncească în străinătate sau să se înscrie în armată și să lupte pe fronturile de la dracu’ pe care România s-a obligat să trimită oameni pe gratis. Și, atunci, românul este plătit ceva mai bine, dar tot din taxele plătite de el și de părinții săi!
Nu demult, o caricatură de politician, pe numele ei Rareș Bogdan, anunța că nu se va lăsa pînă nu taie pensiile speciale, el cu mîna lui. Și dușmanii săi de moarte și de spectacol,„pesedei”, s-au dat în stambă cu promisiunea că vor tăia sau tunde pensiile speciale. Și s-au dus în groapă fără să poată face nimic. Acum, din deruta în care se află, pesediștii, partidul celor necăjiți, promit din nou că vor susține orice măsură menită a diminua pensiile speciale.
„Biroul Permanent Naţional a decis, prin vot, ca PSD să nu susţină în continuare pensiile speciale şi că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România. Vom demonstra acest lucru prin vot, inclusiv în această săptămână, am înţeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuţii pentru anumite propuneri legislative, iar PSD va vota pentru. Sunt în discuţii în această perioadă pensiile militare, pensiile de serviciu, care nu vor fi afectate, nu vor fi abrogate şi PSD va susţine aceste propuneri”, a spus Zetea.
Zetea este o marcă de țuică, iar parlamentarul Zetea trebuie să fie unul și același cu producătorul de alcool sau cu urmașul acestuia. De ce nu s-a luptat domnul Zetea pentru rezolvarea grosolăniei cu pensiile speciale cît au avut majoritatea în Parlament și guvernarea? De ce nu-și mai smulge părul Rareș Bogdan? De ce nu mai aude Klaus Iohannis gemetele sărăciei în care se chinuie „românii mei“?
Lucrurile vor rămîne așa pentru că pensiile speciale reprezintă un privilegiu al păturii care deține puterea. Iar cînd o grupare, oricare ar fi ea, va încerca să umble serios la privilegiile păturii de sus, aceasta va pune dinamita socială și politică plus diversiunea serviciilor în subsolul Guvernului și al majorității parlamentare și va răsturna puterea, îngropînd orice încercare de îndreptare a lucrurilor.
În treizeci de ani, am izbutit să croim o Românie aparent democratică (pe hîrtie) și alta strîmbă în esența ei. Călare pe țară, o pătură de privilegiați își apără ierarhiile, avantajele, beneficiile și privilegiile iar una nedreptățită, călărită, jumulită și alergată se zbate dedesubt și nu mai crede nici în promisiuni, nici în progres. Nici măcar în noroc!
De aici se trage toată lipsa de dinamism a țării noastre și toată lipsa de încredere și de speranță!
Autor: Cornel Nistorescu
Sursa: Cotidianul