Site icon gandeste.org

Luminita Arhire: PARABOLA URSULUI SIBERIAN

MOTTO: „Un urs a fugit cu armele vânătorului care voia să-l împuşte, în Siberia. Potrivit Siberian Times, incidentul a avut loc în regiunea Irkuţk din Siberia iar victima ar fi un vânător în vârstă de 57 de ani, care ar fi mers să împuşte urşi. Acesta se adăpostise într-o cabană, la mare depărtare de orice aşezare omenească şi a ieşit să ia apă de la pârâul din apropiere. Când s-a întors, a auzit zgomote suspecte din cabană. S-a apropiat cu grijă şi a văzut un urs uriaş, aşa că a preferat să se ascundă câteva ore în pădure, ca să fie sigur că nu dă peste animal. La întoarcere, a constatat însă că ursul plecase cu raniţa sa, în care avea o puşcă cu lunetă şi o armă de asalt.” (24 noiembrie 2017, stirile PRO TV)
……………………………………………………………………….
Plină de bucurie că, în sfârșit, i se întâmplă ceva și că va avea parte de adrenalină ca lumea, nu ca aia diluată ce vine în trena catastrofelor naturale, lumea civilizată a lui Bogdan Chireac, așezată mișto pe „axa binelui” se pregătește de război, în frunte cu toate știristele de la televiziunile de profil… că dânsele război din ăsta, nuclear, în direct și la o oră de vârf, desfășurându-se chiar deasupra vizuinii din care transmit breaking-news-uri, n-au mai avut! Și e păcat să-și scurgă viața în continuare cu plictisul criminalilor din Caracal, Galați, Constanța, etc. din care după două-trei zile nu mai ai ce stoarce. Ei, altceva e un război nuclear… să vezi acolo acțiune! Pentru ca evenimentul să nu le prindă nepregătite, s-au dotat din timp cu hărți și arătătoare și au contactat deja un număr satisfăcător de generali îmbrăcați în trening de civilie și cu ciorapi kaki, rămași de pe când erau, e-he-he!… cărora să le explice ele cum stau lucrurile pe front și să-i contrazică din două în două minute, dacă se obrăznicesc.
Veștile sunt bune. Mai sunt doar câteva mărunțișuri de rezolvat… lumea civilizată să le dea voie ucrainenilor să lovească cu bombardeaua având rază lungă de acțiune în ograda Kremlinului, să-i dea voie lui Bibi (bine, ăla nici nu cere voie de la cineva, e de la sine înțeles…) să extindă războiul și să-l facă multilateral dezvoltat, apoi să unim cele două războaie, în timp ce umblăm nițel cu bățul prin gard și pe la reședința ursului Panda, din moment ce ursul siberian e ca și rezolvat!
Omenirea-și aprinde țigara, liniștită, lângă pompa de benzină, deși benzina se scurge în voie din pompa defectă, dar, hei! ce ni se poate întâmpla din moment ce utilajul este american, cu piese nemțești, cu instrucțiuni de folosire în engleză, ambalat într-o făbricuță din Franța, unde lucrează niște muncitori ucraineni, certificați de Uniunea Europeană și decorați de Ursula von der Leyen, stația de benzină e instalată, de puțină vreme, în Orientul Mijlociu iar șefu’ la stație e Bibi?
Autor: Luminita Arhire
Exit mobile version