Site icon gandeste.org

Luminița Arhire: „Dacă sunt unii cetățeni care încă n-au priceput cine este Cristian Ghinea și din ce este dânsul alcătuit, puteți citi, mai jos, rețeta”

MOTTO: „Monica, dă-mi voie să te pup. Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei” ( Cristian Ghinea în campania electorală din 2014)
………………………………………………………………………………………………
Dacă sunt unii cetățeni care încă n-au priceput cine este Cristian Ghinea și din ce este dânsul alcătuit, puteți citi, mai jos, rețeta. Aceleași ingrediente cu același mod de preparare le veți găsi, aproape fără excepție, la toți cei „selectați să ne conducă”.
Nu le trebuie prea multă subtilitate… adică, la întrebarea unui redactor: „La o speranță de viață de 70 de ani credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?… mă scuzați…” ei pot să răspundă cu seriozitate: „Păi asta este prezumția pe care mergem! Și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa!” (Cristian Ghinea, 11 iunie 2021, la HOT NEWS. ro)
Apoi, nu le trebuie cine știe ce studii căci SNSPA-ul e o trambulină perfectă.
Le trebuie, în schimb, un filantrop, să zicem George Soros, un bătrânel simpatic care dorește binele planetei, care a crescut generații de-alde Ghinea Cristian prin toată lumea și căruia -ca să vezi întâmplare!- i-au ieșit pretutindeni identici deoarece a băgat același maglavais în procesul de fabricație și a folosit o tehnologie unică.
Pe urmă le trebuie un angajator, cum ar fi doamna Pippidi, pe vremea când se lupta dânsa pentru o ROMÂNIE CURATĂ și avea pe pagina cu acest nume niște liste negre din care rezulta că mai „pătat ” ca Șerban Nicolae nimeni nu era în anul 2008! Cel mai mare păcat al lui Șerban Nicolae era, la vremea aceea, că nu a semnat PACTUL PENTRU STATUL DE DREPT. Păi, zic, nici eu n-aș fi făcut-o, căci pe pagina a doua a acestui zguduitor document de (aproape) trei pagini scrie: „În virtutea acestor două principii, propunem partidelor politice şi premierului Călin Popescu Tăriceanu să semneze următorul angajament electoral în TREI PUNCTE”… după care urmează PATRU PUNCTE. Dumneavoastră, prieteni, ați fi semnat un document atât de serios?
Mai trebuia să-l remarce Gabriel Liiceanu și să-i publice opera de maturitate numită EU VOTEZ DNA! la editura intelectualilor de marcă, adică la HUMANITAS… În fine, să-l simpatizeze și Andrei Pleșu și să-i dea prilejul de a-și expune ideile anticorupționale în DILEMA VECHE.
Citiți mai jos. Nu-i așa de greu să ajungi Cristian Ghinea. Nu-ți trebuie calități. E obligatoriu doar să fii printre cei „selectați” și să știi pe cine să pupi la vremea potrivită, pentru ca să-ți impresionezi mama; în rest, n-are nicio importanță…
…………………………………………………………………………………………
EDUCAȚIE ȘI FORMARE
1996-2000 -Facultatea de Științe Politice, Studii de licență -Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)
2006 bursă de studii -European Marshall Memorial Fellow oferită de The German Marshall Fund of the Unites States (GMF)
2007-2008- Master în “Politică și guvernare în UE” Câștigător al unei burse Chevening, acordată de guvernul britanic tinerilor cu potențial de lider. London School of Economics and Political Science (LSE) Disertație: “Eficacitatea condiționalităților anticorupție ale UE în România”.
EXPERIENȚA PROFESIONALĂ
2009-2015- Membru fondator și Director Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
2015-2016 -Consilier de Stat pentru Afaceri Europene; angajator Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului
2016- Ministru al Fondurilor Europene, Guvernul Cioloș; angajator: Guvernul României,
2016 -2019 -Deputat USR, Membru în Comisia pentru Afaceri Europene; angajator- Camera Deputaților, Parlamentul României
2019 -2020- Europarlamentar USR PLUS
OPERA:
1998-2015-Editorialist la „Dilema Veche” angajator: „Dilema Veche”
2009 “Moldova. La răscruce” coautor, Soros Foundation Romania
2011-“Politica româneasca de redobândire a cetățeniei în comparație cu alte state din UE” coautor, Soros Foundation Romania
2012 “Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituțiile anticorupție”, autor Editura Humanitas
OCUPAȚIA:
2002-2003- Asistent de cercetare pentru Early Warning Reports (EWR), România- angajator Societatea Academică din România (SAR), adică doamna Alina Pippidi
Coordonator de program -Responsabil pentru proiecte de Transparență și Responsabilitate, angajator- Societatea Academică din România (SAR)
2004-2006- Coordonator de proiect- Cenzura financiară în România , proiect finanțat de Open Society Justice Initiative, care urmărea să studieze modul în care instituțiile cheltuiesc banii publici- angajator Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
2010- Expert în Politici UE/Expert cheie Moldova – Responsabil pentru coordonarea proiectului “Parteneriatul România-Moldova pentru integrarea în UE”. Centrul Român pentru Politici Europene / Soros Foundation
2010-2011 Expert în politici anticorupție-Evaluarea mecanismului de cooperare și verificare (MCV) în domeniul Justiției (a coordonat echipa de cercetare) angajator/donator- Centrul Român pentru Politici Europene, în parteneriat cu Societatea Academică din România (SAR)
2013- Expert: „Evaluarea capacității Comisiei Naționale de Integritate “, Republica Moldova tema -evaluarea capacității Comisiei Naționale de Integritate (CNI) din Moldova, pentru a aborda problemele de integritate- angajator/donator- Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP)
2013-2014- Coordonator de proiect: “Indexul Sustenabilității Direcției Naționale Anticorupție” (DNA)”-angajator/donator- Centrul Român pentru Politici Europene / Fundația Konrad Adenauer și Ambasada Marii Britanii în România
………………………………………………………………………………………..
Și cam atât. Dacă scuturați lista de mai sus nu rămâne mai nimic. Un personaj „făcut din vorbe”, ca atâția alții…
Autor: Luminița Arhire
Exit mobile version