Site icon gandeste.org

Luminita Arhire: CINE-I NICU ȘTEFĂNUȚĂ ȘI DE CE?

MOTTO: „Mai mulți prieteni m-au întrebat dacă știu cine-i Nicu Ștefănuță. Nu știu, am zis. Și de ce nu scriu despre el? Păi, cum să scriu, dacă nu știu cine este. Bravos, au zis ei, este un europarlamentar român, singurul independent ales la ultimele «comasate». O să văd, am zis.” (editorial Cornel Nistorescu în COTIDIANUL: „Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?”, 22 iulie 2024)
…………………………………………………………………………………………..
Așadar, Cornel Nistorescu nu știa cine-i Nicu Ștefănuță… Și, neștiind cine-i dânsul, s-a documentat și a scris un întreg editorial încercând să explice „fenomenul” Ștefănuță. Deși, dacă m-ar fi întrebat pe mine, i-aș fi răspuns: „NICU ȘTEFĂNUȚĂ E FIX UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN MINIATURĂ!” și n-ar fi trebuit să se mai străduiască să caute în biografia lui…
Vorbesc de coana Uniunea Europeană așa cum se prezintă dânsa astăzi. Stâlpii ei sunt Ștefănuții. Rotițele ei intime sunt Ștefănuțele. Acoperișul ei e făcut din Ștefănuțe iar fundația din Ștefănuți. Căci fără Ștefănuți și Ștefănuțe, monstruoasa construcție, jumătate om-jumătate mecanism, ar fi dat ortul popii până acum și din pământul reavăn pe care cadavrul acestei detestabile fiare l-ar fi hrănit, poate ar fi crescut, până la urmă, pomul de Crăciun care ne-am imaginat noi, prin anii ’90, că ar fi Europa!
Însă cât timp Ștefănuții și Ștefănuțele sunt în vigoare, nimic nu se va schimba! Așadar, vreți să știți cine-i Nicu Ștefănuță? Păi, să vă explic:
DESPRE VACCINUL ANTICOVID: „Ieri m-am vaccinat cu doza a treia, după care am ținut un discurs și am avut zece alte activități. Da, eu cred că este o probă și de patriotism să o faci. Să arăți că îți pasă de societate, de ceilalți, de familie, de bolnavii care nu mai au loc în spitalele pline de covid. Îți iubești aproapele? Te iubești pe tine? Iubești țara? Hai să vedem!” (25 noiembrie 2021)
DESPRE LUPTA ANTICORUPȚIE: „Am discutat cu Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al Parchetului European despre banii de care instituția are nevoie în 2023 ca să continue lupta împotriva fraudei și corupției cu fonduri UE. Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, poate ajuta la recuperarea banilor de la cei care încearcă să-i fure. PS: Suntem amândoi fani ai baschetului. De data asta, mingea e la noi.” (20 aprilie 2022)
DESPRE EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI „Copiii noștri au nevoie de educație sexuală! Am fost întristat să citesc despre inițiativa legislativă anti-gen și anti-lgbt a parlamentarilor UDMR. Nu, nu este normal să restricționezi accesul la informație, la diferență, la diversitate. Autorii vor să interzică orice conținut vorbește despre homosexualitate, de exemplu.” (30 decembrie 2021)
DESPRE ADEVĂRAȚII EROI AI JUSTIȚIEI: „Cât despre Cristi Dănileț, avem și-acolo un lider în promovarea înțelegerii însăși a statului de drept. Prin Vedem Just, omul acesta a școlit mii de tineri în arta justiției.” (19 decembrie 2021)
DESPRE NEMERNICUL DE COLEGUL LUI, EUROPARLAMENTARUL CRISTIAN TERHEȘ: „Europarlamentarul Terheș a fost suspendat 7 zile, este una dintre cele mai mari pedepse ce se aplică la nivelul PE. Am stat de vorbă des cu oamenii de la paza Parlamentului European, care se plângeau că el intră cu japca în PE, fără să prezinte nimic, pe când toți ceilalți prezintă fie un test PCR, fie «certificatul verde». Ce face al nostru? Profită de imunitate, știe că cei de la pază nu au voie să pună mâna pe el. Adică intră peste orice fel de control, pentru că poate.” (16 decembrie 2021)
DESPRE ALEGERILE DIN FRANȚA: „O alegere a lui Le Pen sau a lui Mélenchon ar avea un efect de contagiune în regiune. România ar fi next. Nu credeți? Cu un extremist de dreapta sau de stânga la cârma motorului Uniunii Europene, nimic nu stă în calea revenirii extremelor la putere în toată Europa. Pe scurt, România ar putea fi condusă de AUR, un scenariu absolut horror.” (10 aprilie 2022)
DESPRE PARTENERUL STRATEGIC: „Vin americanii? Azi a fost vice-președinta SUA Kamala Harris în România. Nu doar Kamala, dar și Biden au zis mereu că «fiecare centimentru de pământ al vostru va fi protejat ca al nostru». Oameni buni, americanii vin. Dar noi suntem suficient de maturi ca nație să fim un aliat occidental puternic? Aveți curaj? Ia spuneți!” (11 martie 2022)
DESPRE PUTIN: „De ce nu-l omoară nimeni pe Putin?” (28 februarie 2022)
DESPRE PARADA PRIDE A + QTBGL: „Pride trebuie explicat tuturor românilor. Aseară am participat la poate la al zecelea marș Pride la care am mers din 2018 încoace. A fost tare frumos… Oamenii sărbătoresc mai ales iubirea. De aceea, mă bucur enorm când văd PĂRINȚI, la aceste evenimente. Uitați-vă la toate statele lumii care au făcut pasul egalității. Nu a suferit nimeni cu nimic. Ba din contră, unii oameni au putut fi mult mai fericiți, mult mai liberi. Iar majoritatea a trăit bine în noul echilibru. Nu fiți speriați de ceea ce nu cunoașteți. Nu refuzați din start noul.” (30 iulie 2023)
DESPRE DESCHIDEREA JOCURILOR OLIMPICE, 2024: „Mie mi-a plăcut mult deschiderea Jocurilor Olimpice. Franța a fost mereu un far al drepturilor și al libertăților. O contrapondere a conservatorismului mondial, de la Revoluție încoace. Nu, nu a fost un spectacol depravat. Este pur și simplu lumea în forma ei liberă. Îi felicit pe organizatori pentru curaj și asumare.” (27 iulie 2024)
Ei, da… ăsta-i Nicu Ștefănuță. El e cel mai „verde”, e cel mai vicepreședinte PE, o iubește pe Greta, ar purta masca anti-covid și-n dormitor, vrea mai mult „pride”, luptă împotriva „climate change”, urăște AUR, îl adoră pe Zelenski, o divinizează pe Ursula, spune că i-a plăcut „montajul” cu transsexualii -sau ce-or fi fost ei!- parodiind „cina cea de taină”, în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, că doar n-a fost o ofensă pentru creștini, ci era o reinterpretare benignă a unui tablou celebru și a aprobat pozitiv și holograma Mariei Antoinette cu gâtul tăiat și cu capul ținut în palmă, plasată în toate ferestrele mândrului Palais de la Cité… a fost O.K., ca și baia de „sânge” sugerată în finalul scenei, deoarece astea reprezintă valorile Franței… Omul n-ar spune ceva care să calce cu un milimetru „corectitudinea politică” nici când vorbește prin somn -aș paria că are acasă „Manualul micului corect politic” și-l citește, ca pe Biblie, și dimineața, și seara. Zâmbește tot timpul. Și pare mereu ocupat să salveze planeta. Și dornic să dea o mână de ajutor. Și e veșnic cu mânecile suflecate. Și se definește ca un predicator absolut al progresismului…
Pe el l-au votat TINERII și, cu votul tinerilor, a obținut un post de europarlamentar independent iar apoi o funcție de vicepreședinte al Parlamentului European. Da, da… mesajul său „verde” a avut succes în mediul cel mai vulnerabil, cel mai nepregătit, cel mai previzibil a fi victimă totală a propagandei progresiste. Și marșul triumfător al tinerei generații către „minunata lume nouă”, spălată riguros pe creier și dezinfectată, pare de neoprit!
Autor: Luminita Arhire
Exit mobile version