Site icon gandeste.org

Jean Maurer: “Tâmpenii totale, pentru că încercăm să facem din rahat bici.”

Ne-am obișnuit să gândim că:
– orice eșec este o lecție!
– un șut în fund este un pas înainte!
– ce nu te omoară te întărește!
– când se închide o ușă se deschide alta!
Tâmpenii totale, pentru că încercăm să facem din rahat bici. Un eșec rămâne un eșec chiar dacă știi unde ai greșit sau realizezi conjunctura nefavorabilă. Cum nimic nu se repetă 1:1 ești la fel de apt pentru un nou eșec.
Un șut în fund este și rămâne un șut în fund, și este o jignire, și nu are legătură cu pașii înainte, înapoi sau lateral, că doar nu suntem la tango. Cel mai bine îți ferești curul.
Ce nu te omoară…, care va să zică te lasă viu, și singura reacție inteligentă este “mulțumesc Doamne, bine că am scăpat…!”. Nu mă interesează deloc să fiu întărit…, de ce…? ca să mai încerce vreun idiot să mă omoare? Dacă scap dintr-un accident de mașină, mai fac unul pentru că sunt întărit?
Când se închide o ușă…, înseamnă că un capitol din viața ta s-a terminat, aparține trecutului care nu mai poate fi schimbat, și nu există nicio garanție că o altă ușă se deschide, în sensul alegoric de compensație. Nasol este numai dacă te nimerești între două uși semi-deschise, una încă neînchisă bine, și alta încă crăpată, că te trage curentul și riști o pneumonie dacă ești transpirat, care nici nu te întărește și este și un pas înapoi, din care nu înveți absolut nimic!
Morala: Just live your life as it comes…! O veche înțelepciune malgașă.
El Comandante.

Autor: Jean Maurer

Exit mobile version