Site icon gandeste.org

Jean Maurer: “Războiul pare de neoprit și este pentru Rusia chiar lucrativ. Lucrativ este și pentru America. Numai pentru Europa este mai puțin lucrativ, dar suportabil”

Să luăm în considerare următoarele elemente:
1. În pofida războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse, Banca Mondială reclasifică Rusia drept “o țară prosperă”.
2. Planul de pace propus de Rusia, respectiv Putin, nu interesează pe nimeni din Occident/SUA.
3. Încet dar sigur, Rusia își atinge obiectivele militare din Ucraina, independent de zecile de miliarde de Dolari și tehnică militară pompate de occidentali.
4. Popularitatea lui Putin este consolidată, chiar în crestere, și în Rusia nu s-a generat un colaps social datorită unei situații economice precare, așa cum sperau Occidentalii.
In aceste condiții, cu excepția prețului plătit în vieți omenești, războiul pare de neoprit și este pentru Rusia chiar lucrativ.
Lucrativ este și pentru America. Numai pentru Europa este mai puțin lucrativ, dar suportabil. Oricum se moare în Ucraina și nu în Europa sau America.
Nici China nu este cuprinsă de vreo mare îngrijorare…, ba chiar din contră, chit că Taiwanul este încă o problemă deschisă.
După prestația lipsită de Oxigen a lui Biden versus Trump, este de așteptat ca Biden să părăsească Casa Albă. Probabil vine Trump din nou, care aparent ar avea soluția păcii în buzunar. Dracu știe ce mai are și ăsta prin buzunare…!
Clarvăzătorii anunță recesiune economică în America și renașterea unui comunism sau neo-marxisizm de extremă dreapta, stânga, de centru, de prin față și de prin dos, care va inflama spiritele.
În România s-a trecut de la fapte la vorbe (Ciolacu) și ne scoatem energetic dacă importam 3 și ceva tone de motorină pe care nu le putem produce (Ciucă). Între timp Geoană își înregistrează marca de campanie electorală la OSIM, pentru ca să se facă de rahat pe persoană fizică, că oricum sri-stul Hellvig sparge în dinți semințe din umbră și le țintește către Cotroceni.
Johannis s-a apucat să citească din nou manualele de fizică de clasa a șaptea, revenind în forță la catreda de fizică a liceului Brukenthal, pen’că kerosenul la avionul privat s-a terminat fără vreun rezultat la NATO sau la UE, așteptând câteva procese pe case luate cu japca și fonduri dubioase pentru FDGR. Dacă nu se termină cu bine, va cere reintegrarea cu familia din Würzburg, pentru că la cei 1,92m pe care îi are fără tocuri, ajunge ușor la cârnații din pod.
În rest…, căldură mare mon cher…!
El Comandante.
Autor: Jean Maurer
Exit mobile version