Site icon gandeste.org

Jean Maurer: Puțină politică din Mărginimea Sibiului, mai exact din satul Vale, unde se otrăvesc câinii…!

Rusia își activează arsenalul nuclear. În oglindă, NATO își pune arsenalul nuclear în prealertă. În Elveția, un Summit de Pace fără Rusia, este pe fond un avertisment dat Rusiei fără o soluție viabilă, adică doar un act de solidaritate ale statelor pro-americane.
Sigur, este o escaladare fără precedent unde fiecare își încordează pe rând câte un grup de mușchi, în speranța că adversarul se kk pe el și cedează. Dar uite că toți sunt profund constipați și nu cedează niciunul, pentru că “no turning point” a fost deja depășit. Nu mai este vorba acum doar de șifonarea imaginii și revenirea la starea inițială, ci de consecințe complexe economice și politice care fac imposibilă o pace negociată. Compromisuri nu mai există, deci să vorbească războiul!
Dacă nu ne lovește vreun meteorit mare, care să ne bage mințile în cap, conducătorii la Lume vor începe un al 3-lea Război Mondial care ne va propulsa în cel mai bun caz direct în Epoca de Piatră.
Cred că toată lumea este de acord că fără electricitate și asistență computerizată, vom mânca rădăcini și ce ne dă natura gratis. Adio industrie alimentară și medicină sau sistem de sănătate, pentru că astea două sunt vitale.
Cum nimeni nu vorbește despre Pace la modul serios, lăsând la o parte orgoliul sau dreptatea unora sau altora, scenariul meu devine mai mult decât probabil!
Îi cad Pamperșii lui Biden pe butonul roșu, sau Putin dă cu pliciul într-o muscă și nu nimerește, și Boouuumm suntem în Preistorie!
O Pace oricât de nedreaptă este mai bună decât un Război oricât de drept…!
El Comandante.
Exit mobile version