Site icon gandeste.org

Iulian Capsali: RĂZBOI ȘI ZVONURI DE RĂZBOI

Pare că SUA au intenția să închidă conflictul cu Rusia din Ucraina.
Tot efortul de război va merge spre Israel și Orientul Mijlociu.
Zelenski va fi înlocuit de Bibi Netanyahu. Care continuă netulburat genocidul din Gaza, mai ales după ce a fost primit ca un erou (niciun președinte american nu a fost atât de elogiat în istorie) în Congresul SUA.
Acolo unde nu a răspuns la o întrebare care așteaptă răspuns în întreaga lume, inclusiv de către israelieni, de pe data de 7 octombrie: cum a fost posibil ca statul Israel să fi fost paralizat în fața unui asalt Hamas despre care responsabilii din Armată şi Servicii fuseseră preveniţi?
Chiar acum câteva ore două școli pline de refugiați, în special femei și copii, au fost bombardate. Între dărâmături, salvatorii au găsit rămășițele a 30 de oameni. IDF spune că erau centre de comandă Hamas.
Cu Iranul s-au trecut toate liniile roșii posibile. Ultima a fost atentatul asupra liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, asasinat la Teheran. El venise să asiste la festivitatea de învestire a noului președinte al Iranului, chirurgul Massoud Pezeshkian. Pentru musulmani, uciderea de către un străin a unui oaspete e mai gravă decât a unui membru de familie.
Asasinatul este cu atât mai de neînțeles cu cât negocierile între Hamas și Israel, de încetare a focului și eliberare a ostaticilor, mediate de Egipt și Qatar, se făceau chiar prin Haniyeh.
Faptul că bietul Biden își încordează mușchii anemici la Netanyahu și se arată ultragiat pentru faptul că nu a fost anunțat de acest asasinat în plină negociere de pace, arată doar neputința acestui președinte de carton care a fost tras deja pe linie moartă de propriul partid, de fapt de Deep State-ul care conduce SUA. Iar Deep State pare că a hotărât începerea războiului Israelului cu Iranul și luptătorii din Liban (Hezbollah) și Yemen (Houthi), la care vor lua parte, direct sau indirect, ca în Ucraina, și complexul militar Industrial din Statele Unite.
Dacă nu le-a ieșit cu Rusia, speră că le iasă cu Iranul. Totuși, Iranul, în gardul căreia Israelul și SUA bagă bățul, în încercarea de a realiza un alt focar de conflict , tot cu potențial de mondializare, nu este Irak sau Siria.
Nici China și nici Rusia nu vor lăsa Iranul singur. Este posibil chiar ca Turcia, care este membru NATO, să intre în conflict. Președintele Erdogan a declarat acum o săptămână că Turcia ar putea interveni militar în Israel în apărarea palestinienilor, și l-a descris pe premierul Israelului ca ”bolnav mintal”.
Israelul i-a răspuns că are apucăturile lui Saddam Hussein și că va sfârși ca el (adică în ștreang).
Israel are sprijinul total al SUA în acțiunile întreprinse. De altfel, armata americană a trimis nave de război şi o escadrilă de luptă în Orientul Mijlociu, cea mai mare mişcare a forţelor americane în regiune de la începuturile războiului din Gaza, spun experții militari. Toți cetățenii americani și ai UE au fost avertizați să părăsească zona urgent, mai ales Libanul.
Dacă începe un război la scară mare în Orientul Mijlociu, atunci vom asista la o nouă manipulare ca în perioada “pandemiei”. Alegerile din SUA vor fi viciate din nou și probabil că cele din România nu vor mai conta (dacă au contat vreodată). Despre restul nenorocirilor care ar urma, nu cred că are rost să vorbesc.
Exit mobile version