Site icon gandeste.org

Iulian Capsali: PARTIDUL, GĂINARII ȘI GĂINA CU OUĂ DE AUR

După dezvăluirile în trombă care au dovedit din interior faptul că AUR s-a transformat într-un Caritas politic care drenează fonduri uriașe exclusiv spre imaginea lui Georgică Simion, iar deputatul Ringo Dămureanu a dat încă două nume de protagoniști, cel mai important fiind cel al lui Marius Lulea (stânga), ieri a venit ca un trăznet demisia din funcție și din partid a lui Timotei Onoriu (dreapta), trezorierul AUR.
Probabil că, speriat de ce se întâmplă, a făcut pasul înapoi. Ceea ce demonstrează că în AUR pot fi probleme care ar putea să frizeze penalul.
Timotei Onoriu are toate datele unui om corect – este un creștin asumat care are de apărat un nume ce este sinonim cu istoria muzicii lăutărești din ultimul secol – și cred că vom auzi informații surprinzătoare în zilele ulterioare celui de al doilea tur de scrutin.
Sistemul încă îl păstrează pe Simion ca să nu se încurce socotelile din alegeri. Însă prevăd de acum implozia ce va urma alegerilor din decembrie.
Ce mi se pare absurd este faptul că lui Simion, acest cocalar politic care se compară imagistic cu Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul sau Țepeș Vodă, i s-a permis de către liderii partidului să se înstăpânească peste AUR ca un satrap, un Spoială Vodă peste eunuci lobotomizați.
Practic, în partid este inexistentă orice democrație internă iar filialele sunt niște construcții factice lipsite de absolut orice putere.
AUR pare că are ca unic scop extragerea de bani prin orice mijloace, nu pentru partid ci strict pentru imaginea lui Simion, care și-ar vinde și rinichiul ca să-și iasă din condiția de ciubucar politic.
Mi se pare nimerită găselnița “NORDISimion”.
Ipochimenul nu are niciun scrupul.
Iar partidul este strict pe persoană fizică.
În acest timp de răscruce pentru tot Pământul, cu un război la graniță ce riscă să ne înghită, Sistemul a reușit să plămădească din magma suveranistă o jagardea măruntă de care se vor folosi ca de o marionetă de tinichea în drum spre Glina.
Autor: Iulian Capsali
Exit mobile version