Site icon gandeste.org

Iulian Capsali: DE CE LA NOI ESTE IMPOSIBIL

Cu tristețe trebuie să recunosc că Varna arată mai bine, e mult mai coerentă arhitectonic și oferă mult mai mult dpdv turistic decât Constanța.
În primul rând, se mănâncă mai bine și mult mai ieftin, iar asta e valabil pentru tot litoralul bulgăresc. Peste tot poți mânca pește din Marea Neagră, inclusiv calcan (care e în jur de 70 de lei/ porție mare), la prețuri civilizate. Până și motorina e mai ieftină la ei, deși nu au, spre deosebire de noi, resurse naturale.
Este neapărat necesar ca formalitățile vamale dintre România și Bulgaria să fie simplificate total și nu înțeleg de ce nimeni nu s-a gândit la un “Schengen” balcanic, care să înlesnească comerțul și turismul zonal.
Singurul ghinion este ciclonul care se învârtește de câteva zile în Marea Neagră pe coasta româno-bulgară, ce a răcit vremea și a adus ploi teribile, dar asta nu stă în puterea omului să schimbe.
Ceea ce e limpede: lipsa de viziune de la vârful statului român, guvernarea acefală și proasta administrare se transmite și în capilarele teritoriale din ultimul colț de țară.
Numai faptul că bulgarii, pe care noi îi privim cu o mare condescendență, au reușit să introducă legi împotriva infestării LGBT din școli, sfidând UE și SUA, arată că elementul politic este infinit mai responsabil la ei.
România nu este doar o insulă de latinitate, ci o insulă de imbecilitate care a făcut dintr-o țară bogată o slugă troglodită euroatlantică.
Toate țările UE din jur, plus Serbia, au un program coerent de susținere a interesului național. La noi singurul interes este să arătăm obediența maximă. Noi nu-i susținem nici măcar pe românii din jurul granițelor, care sunt asimilați forțat. Nu avem nici un program de expansiune economică în Balcani. Iar asta reiese din faptul că suntem devertebrați de cele mai sinistre servicii secrete din lume, o castă de gautlaiteri care face praf politica, economia și spiritualitatea românească, întrucât interferează inclusiv în școli și Biserică.
Începând din anii ’90, simbioza dintre servicii și Soros a dus la calamitatea de acum. Nicio țară din jurul nostru nu are elemente atât de trădătoare în structurile statului, și o spun cu toată responsabilitatea.

Autor: Iulian Capsali

Exit mobile version