Pandemia a schimbat liniile de forță și câmpul tactic al corupției, la nivelul statului, se înțelege, cu efecte greu de prevăzut.
Ne aflăm deja în plină derulare a unor noi perspective legislative, de schimbare prin forță a mentalităților tradiționale, de o nouă abordare a conceptelor privind viața publică.
Pentru români, care au trăit cu intensitate șocul instalării comunismului, cu toate “relaxările” sale, în fond cosmetizări ale unui rău constant, asemenea situații nu mai reprezintă decât un specific național.
Abordarea pandemiei a fost o chestiune mediatică și o disponibilizare a fondurilor publice puse la dispoziția celor care nu aveau nici o competență în soluționarea crizei.
Situația inițială a rămas în același stadiu de captivitate, contribuind la un uriaș blocaj de comunicare publică și de raportare analitică la situația internațională concretă
, în dinamică, sub aspect nonpropagandistic.
Între timp, pe fondul crizei accelerate de contextul intern și extern, România este provocată la anarhie, dând întâietate unei oligarhii iresponsabile și uzurpatoare selectată dintre cei care au subjugat statul român.
Guvernul Cîțu este ultima expresie a celor dispuși să treacă peste orice principii, fie din incompetență, fie din lipsa oricăror criterii, însă dominați de o teribil cinism și o lipsă de empatie totală față de situația prin care trece România.
Autor: Ioan Vieru
Sursa: cotidianul.ro