România este un stat eșuat.
(Klaus E. Iohannis, toamna anului 2021)
Suntem captivi într-un stat eșuat.
(Adrian Negrescu, analist economic, 14 februarie 2024)
Creșterea economică pe anul 2023 a fost de 1%, iar nu de 2,8%, așa cum a prognozat guvernul la elaborarea bugetului pe 2023.
(Institutul Național de Statistică)
Deficitul bugetar pe 2024 nu va fi de 5%, cât optimist estimează guvernul, ci de minim 6,4%.
(Consiliul fiscal, decembrie 2023)
Dacă cele două procese majore contra Statului român (Gabriel Resources/RMGC și Pfizer) vor fi pierdute, deficitul bugetar va depăși 6,4%. Deci, Statul se va împrumuta mai mult, cu dobânzi mai mari. Statul va majora taxele și impozitele.
(Emilian Duca, consultant fiscal, 14 februarie 2024)
În cazul Pfizer este un contract semnat, iar autorul moral este președintele Klaus Iohannis, care a negociat la nivelul Comisiei Europene și a luat decizii sub acoperirea siguranței naționale. În cazul Roșia Montană, problema este că Guvernul a promis investitorului ceva, apoi legea a fost respinsă în Parlament, iar Roșia Montană a fost inclusă în patrimoniul UNESCO
Citeşte întreaga ştire: Ce se întâmplă dacă România pierde procesele cu Roșia Montană și Pfizer. Economiștii spun că nota de plată se va transforma în creșteri de taxe: „Suntem captivi într-un stat eșuat.
(Emilian Duca, consultant fiscal, 14 februarie 2024)
E timpul să trecem de la fapte la vorbe.
(Marcel Ciolacu, vara anului 2023)
Ei bine, ca să mă exprim în clișee jurnalistice, în aceste condiții este trâmbițată stabilitatea.
Trebuie ca neapărat, dar neapărat ca românii să voteze în continuare cu acești exponenți ai prostocrației, care vor conduce rabla de stat eșuat în zid, cu dobândă de un miliard pe lună și cu taxe și impozite pe care nu le vor mai plăti decât baba Veta și moș Grigore, care mai primesc din când în când niște bănuți de la copiii care lucrează în străinătate, dar sunt din “surse neidentificate”.
O prostocrație care, de altfel, este din ce în ce mai evident coruptă și care a covârșit țara cu droguri, medicamente inutile, arme ilegale, dezastre și incendii cauzate de improvizații, servicii secrete ubicui și … videochat.
Iar așa-zișii profesori de politică, niște corupți și impostori ei înșiși, de altfel, se dau de ceasul morții la auzul ideii că anul acesta s-ar putea termina cu această minunată stabilitate. Că vulpile viclene ar putea fi alungate de lei, iar simbioții maleficii ai statului, neutralizați.
Autor: Gheorghe Piperea