Site icon gandeste.org

Glifosatul, erbicidul cancerigen gasit in corpul majoritatii europenilor

Descoperiri tulburătoare cu privire la glifosat – ingredientul activ din erbicidul Roundup folosit de compania Monsanto – sunt încă în curs de dezvoltare. Nu mai puţin de două astfel de descoperiri şocante au fost făcute publice în aceeaşi zi, scrie Dr. Mercola pe site-ul său.
Un test arată că oamenii din 18 ţări din Europa au acest glifosat în corpurile lor, în timp ce un alt studiu demonstrează cum că acest produs chimic are proprietăţi estrogenice şi conduce la proliferarea cancerului de sân.
Oameni din întreaga Europă au fost testaţi pozitiv cu glifosat

Un studiu realizat în anul 2011 a detectat glifosat de 60-100% în aerul respirat şi probele de ploaie, în SUA, iar anul trecut un alt studiu a arătat contaminarea mult răspândită de glifosat în apele subterane. Întrucât apele subterane sunt folosite ca sursă de apă potabilă, această contaminare prezintă un risc pentru animale, plante şi oameni, deopotrivă.
Primul test făcut vreodată pentru a detecta contaminarea cu ierbicid din corpul uman a fost comandat de Friends of the Earth Europa. Voluntari din 18 ţări diferite au dat probe de urină.
Din 182 de probe de urină testate, s-a contatat că o medie de 44% conţineau glifosat, cu toate că proporţia de contaminare variază de la ţară la ţară. Toţi voluntarii au fost locuitori din oraş care nu au avut de-a face cu glifosatul în mod direct, şi doar o singură persoană din mediul rural a fost supusă acestui test.

Macedonia şi Bulgaria au avut cel mai mic număr de teste pozitive (10%), în timp de 90% din probele efectuate în Malta au fost testate pozitiv. Un procent de 70% dintre voluntarii din Germania, Marea Britanie şi Polonia au avut ierbicid în corpurile lor.

Faptul că aproape jumătate dintre toţi oamenii sunt testaţi pozitiv cu glifosat (inclusiv ţările care nici măcar nu-l folosesc) este foarte îngrijorător în lumina recentelor descoperiri care arată că acest ierbicid frecvent utilizat poate fi printre cei mai importanţi factori în dezvoltarea bolilor moderne.

Glifosatul este cancerigen

Al doilea studiu se referă la caracterul cancerigen al acestui ierbicid atât de popular. Afirmaţiile companiei Monsanto cum că Roundup are o toxicitate „minimă” asupra animalelor şi a oamenilor, că este ecologic şi biodegradabil, s-au dovedit a fi false.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că glifosatul este un xenoestrogen care este similar cu estradiolul – estrogenul uman cel mai puternic – iar concentraţiile mari au avut efecte cancerigene.

Mai mult, având în vedere că 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic, cercetătorii au descoperit că genisteina fitoestrogenă, care se găseşte în mod natural în soia, a sporit efectele estrogenice atunci când a fost combinată cu glifosat.

Glifosatul implicat în apariţia bolilor moderne

Un alt raport revoluţionar, publicat la începutul acestei luni în revista Entropy, susţine că reziduurile de glifosat, găsite în produsele alimentare cel mai frecvent consumate în SUA, „sporesc efectele nocive ale altor reziduuri chimice şi a toxinelor din mediul înconjurător, perturbând funcţiile normale ale corpului şi inducând boala”.

Amintiţi-vă, bacteriile din organism sunt mai numeroase decât celulele dumneavoastră cu un raport de 10 la 1. Pentru fiecare celulă din corpul dumneavoastră, aveţi 10 microbi de diferite tipuri care răspund la prezenţa de glifosat din organism.

Acest lucru cauzează o perturbare extremă a funcţiei microbilor şi a ciclului de viaţă şi, mai rău de atât, glifosatul afectează preferenţial bacteriile benefice care permit agenţilor patogeni să crească. În acel moment, corpul tău se confruntă cu toxinele produse de agenţii patogeni. Odată ce inflamaţia apare, sunteţi pe cale de a face o boală cronică.

Dr. Seneff a sumarizat cele două probleme-cheie cauzate de glifosatul din dietă:

Deficienţe nutriţionale

Toxicitate sistemică

Dr. Seneff crede că glifosatul este, probabil, cel mai important factor în dezvoltarea celor mai multe boli, care au devenit predominante în societăţile vestice, cum ar fi:

Autismul

Bolile gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, diareea cronică, colita

Obezitatea

Alergiile

Bolile cardiovasculare

Depresia

Cancerul

Infertilitatea

Boala Alzheimer

Boala lui Parkinson

Scleroza multiplă

EPA creşte limitele admisibile de glifosat

Anumite rapoarte independente sunt pe cale să confirme riscurile multivariate pe care glifosatul le aduce sănătăţii. În schimb, Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) îşi propune să ridice limitele de reziduuri permise de glifosat în culturile de alimente şi furaje. Noul nivel admisibil de glifosat va fi de 100 de părţi per milion (ppm).

Acest lucru este de neconceput, având în vedere că s-a constatat că glifosatul este cancerigen.

Traducere şi adaptare: Ecaterina Pop

Sursa: financiarul.ro

Exit mobile version