Vom demara curând acțiuni pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de serurile C19 cu defecte care fie nu au avut efectul scontat (imunizarea contra C19), fie au determinat efecte adverse grave.
Vor fi dați în judecată atât producătorii serurilor C19, cât și cadrele medicale și spitalele, precum și autoritățile vinovate și influencerii care au făcut profit de pe urma fricii și a suferinței oamenilor.
Faptul că, la momentul „iminuzării”, ați semnat un document care, aparent, înlătură responsabilitatea celor de mai sus pentru bolile grave sau decesele cauzate de serul C19, nu vă răpește dreptul la un proces de despăgubire sau de malpraxis.
Acel document nu este valabil, din cel puțin trei puncte de vedere:
(i) este semnat în stare de constrângere morală, ideologică și socială, ceea ce înseamnă că este lovit de viciul de consimțământ al violenței psihice;
(ii) conține o clauză de nerăspundere a producătorului, a importatorului și a celui care v-a făcut inocularea, clauză interzisă de art. 10 din Legea nr.240/2004;
(iii) procedura medicală la care ați fost obligați să participați, fără conștiința faptului că este vorba de un experiment clinic, nu numai că nu înlătură, dar chiar agravează răspunderea tuturor celor implicați.
Pentru costuri reduse, egalitatea armelor, creșterea șanselor de reușită și blurarea identității, reclamanții ar putea să se alieze în consorții procesuale (procese colective).
Finanțarea procesului ar putea fi asigurată nu numai din contribuțiile reclamanților, ci și din donații și sponsorizări ori, după caz, din împrumuturi cu rambursarea în procente de participare la câștigul procesual, asigurate de terți. Există, peste tot în lume, finanțatori ai proceselor de tip class action, deci există și la noi. Pentru ei este un business, pentru reclamanți, o necesitate.
Persoanele notorii, precum și foștii propagandiști ai vaccinării, ar putea, respectiv, ar trebui să contribuie la finanțarea acestor procese cu donații sau sponsorizări, mai ales în situații dramatice sau tragice în care efectele adverse sunt grave, iar potențialii reclamanți nu dispun de fonduri pentru demararea și susținerea proceselor.
Cei interesați ne pot scrie, dar nu aici, ci pe email, cu specificarea că intenționează să demareze astfel de procese, individuale sau collective. Aceasta este adresa: secretariat@piperea.ro.
Autor: Gheorghe Piperea