Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: „Unul din cinci politisti va fi utilizat pentru a spiona cetatenii”

Aparatul de represiune al dictaturii medicale va fi infiltrat in randurile populatiei, sub acoperire, pentru a vedea daca se respecta regulile “sfinte” ale preventiei raspandirii covid (masca, distantarea, interdictia nuntilor prea populate, a dansului, a procesiunilor sau pelerinajelor religioase, a sarbatorilor de iarna si a targurilor de Craciun – si ce or mai inventa inteligentele noastre autoritati).
Unul din cinci politisti va fi utilizat pentru a spiona cetatenii, care, la randul lor, se vor spiona si da in gat reciproc, cu consecinta ca vor fi bagati in duba copii de 15 ani, babe, mosi si indivizi neatenti care poarta masca incorect pe bicicleta, la jogging sau in masina proprie.
S-au rezolvat treburile cu interlopii – au fost de ajuns cateva saptamani in care ministrul Vela a stat fix cu ochi pe ei.
Nu mai e nevoie de politisti sub acoperire pentru combaterea traficului de droguri, persoane si arme, nici de politisti priceputi care sa ii dibuie pe distrugatorii padurilor si pe poluatorii cu deseuri si reziduuri industriale.
Nu mai e nevoie de politisti nici pentru combaterea coruptiei – odata cu trimiterea in judecata a dosarului Unifarm (unde au fost doi tapi ispasitori, fiind protejati toti cei din lantul decizional de deasupra ex-directorului Unifarm) lupta anti-coruptie a înfrânt. Spre nelamurirea americanilor de la Departamentul de Stat si de la Washington Post, coruptia care “a inflorit in pandemie” mai ceva ca in Botswana s-a sters cu buretele în raportul MCV de săptămâna trecută.
Ce ne trebuia acum era fix asta : sa se bage politistul in civil printre noi, la frizerie, la masa la cantina (ca restaurantele se inchid din nou), in autobuz, in metrou, la cumparaturi, in institutiile publice, ca să ne ia de guler si sa ne dea pe mana noilor comisari sovietici de la dsp. Si sa ne dam in gat reciproc.
Nu suna deloc cunoscut, nu-i asa? Pe vremea comunistilor, unu din zece insi erau, mai mult sau mai putin, turnatori sau colaboratori ai securitatii. Iar cutuma era ca, in spatii publice sau la evenimentele din spatiile inchise sa nu se vorbeasca decat cu perdea si in șopârle stilistice despre hibele comunismului, pentru ca nu se stia de unde ar putea aparea acoperitii …
Sa spun ca ne-am intors in timp ar fi prea putin – de fapt, inainte de Revolutie, lucrurile astea devenisera o obisnuinta, fantoma militiei si stafia securitatii nu mai erau chiar atat de inspaimantatoare. Acum e mult mai grav – 9 romani din zece cred ca o s-o pateasca pentru ca ceilalti nu poarta masca.
Acum, un roman din trei considera ca Trump e nebun, ca joaca teatru atunci cand ne spune sa nu ne fie frica de covid si sa nu ne lasam vietile sa fie dominate de aceasta frica. Da’ ce spun eu – un roman din doi este un mega-expert in geo-politica si in democratia americana, suficient cat sa ne asigure ca, daca sute de milioane de americani il cred pe Trump, este pentru ca ăia sunt niste prosti sau macar niste inadaptati.
Daca spun ca traim intr-un Stat militienesc condus orbecăind de impostori si nepriceputi o sa spuneti că… (a se completa de fiecare, dupa caz).

(sursa: facebook Gheorghe Piperea)

Exit mobile version