Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: “Tot se bagă bățul prin gard, doar – doar să ajungem și noi să luptăm în războiul altora”

În emisiunea de aseară de la A3, Adrian Ursu a spus că, pentru valabilitatea donației rachetelor Patriot, se va emite o lege. Deci, decizia CSAT nu e suficientă, deși a fost pictată ca definitivă și generoasă. Și minunat de înțeleaptă.
Problemă: Parlamentul va mai fi în sesiune doar 5 zile lucrătoare. Ori se utilizează procedura legiferării de urgență (iar eu nu am văzut niciun proiect al legii pe site-ul Parlamentului), ori se convoacă o sesiune parlamentară extraordinară (și nu am auzit nici cel mai mic zvon în acest sens).
Oricum, legea poate și va fi atacată la CCR, pe motiv de neconstituționalitate.
Estimez că o lege care să treacă de CCR nu va putea decât să valideze retroactiv o donație din bunuri care fac parte din domeniul public, ceea ce ar fi foarte departe de exigențele statului de drept. Și foarte, foarte bizar.
Autor: Gheorghe Piperea
PS Mie nu mi-e clar : dacă tot se bagă bățul prin gard, doar – doar să ajungem și noi să luptăm în războiul altora, cum este posibil ca cineva rațional să înstrăineze în prealabil războiului un sistem de apărare strategică? Nu-i mai ascultați pe generalii cu mintea în rezervă de la tv – ei știu, probabil, cum se servește cu șampanie generalul sau birocratul străin. Pentru răspuns, apelați la bunul simț comun și la argumentele inimii: alea nu vă înșeală.
Exit mobile version