Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: “Și a venit vorba despre alcool, tutun, “iarbă” de calitate, medicamente și … știri.”

Vorbeam ieri la curs cu studenții despre produsele care sunt și care nu sunt natural periculoase și pe care oamenii le consumă, iar statul le taxează accize, ca să poată plăti ajutoare de stat țintite și bonusuri pentru sinecuri politice.
Și a venit vorba despre alcool, tutun, “iarbă” de calitate, medicamente și … știri.
Americanii consumă multă votcă în baruri și cluburi, poate cea mai mai mare cantitate pe cap de consumator din lume. Consumă și acasă, desigur. De aici toată mitologia alcoolicilor anonimi.
Consumă și știri. După Trusted Media Initiative, din 2019, știrile consumate sunt doar cele selectate de sistem, ca să fie de încredere. Americanii cred în burse și în îngeri dar, mai nou, cred în știința și în știrile oficiale. Dacă fact checkers zic că nu se poate face cancer de la serurile de imunizare, e clar că așa ceva e de la zeul științei, care a emis pedeapsa pentru necredință sub forma teribilei boli.
Prin imperialism cultural și soft power, establishmentul peren al SUA impun acest gen de comportament consumerist și submisiv întregului “occident colectiv”.
Americanii nu mai cred în democrație și în libertatea de expresie, că așa li s-a spus la știri. De curând s-a spus ca primul amendament la constituția SUA e teribil de rău contra eforturilor preoților religiei științei oficiale și stabilite de a opri dez-informarea.
Americanii care nu au părăsit America niciodată nu știu cum e America, căci nu au auzit părerea celorlalți despre America.
În acest timp, când americanul se preocupă de vedetele lor, de preoții lor tehnocrați și de preotesele lor cântăcioase, lumea devine tentată din nou de adeziunea la sisteme totalitare de tip islamic, chinezesc sau rusesc.
Poate că lucrurile se vor schimba radical în 5 noiembrie. Poate că acest progresism neo-marxist irațional și iresponsabil va primi votul de blam necesar obștescului său final. Poate că SUA vor redeveni modul de democrație care au fost cândva.
Exit mobile version