Oare ce înțeles o mai avea expresia “cel mai negru scenariu” după ce a fost pronunțată de atât de multe ori încât dă impresia că vorbitorul oficial mestecă talaș sau papură?
În primul rând, pentru europeni, gradele de comparație ale cuvântului “negru” nu au sens. Doar chinezii pot sesiza nuanțe diferite de negru.
În al doilea rând, ce poate însemna “cel mai negru scenariu” pentru la iarnă? Un Stalingrad mai scurt? Dar cum de a rămas România fără suficientă energie electrică și gaze? Mai ales că nu prea mai există industrie, iar gaz și capacități de producție mai avem… Sau nu vom mai avea, din “solidaritate” cu Germania, Austria, Olanda, Franța etc., care au fost și sunt f f “solidare” cu noi în planul drepturilor și al privilegiilor și al privilegiilor oiropene?
În fine, ce naiba o însemna “toate soluțiile posibile și imposibile” de avut pe masă pentru la iarnă? Ne încălzim cu balegă uscată de vaci (nu prea mai există…), ne încărcăm calculatorul la lumânare, ne uităm la tv 45 min. pe zi, facem duș câte șapte odată, timp de 3 min, ca să nu ne expunem prea mult burțile sau aspectul costeliv?
Priviți ce declară vice-președintele ANRE: „Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”.
Oare nu din cauza prostiei birocratice s-a ajuns aici? Cine îi mai crede pe acești pricepuți? Nu observă și ei că oamenii s-au săturat de propaganda fricii și că s-au pus în postura lui Petrică cel farsor care nu mai e salvat de săteni când îl atacă lupii?
Autor: Gheorghe Piperea