Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: „Cum vor mai argumenta ei, drăguții aparatcici hitleriști, că rumânul va trebui să continue să lucreze pă doi lei, ca în Brazilia?”

Administrația Biden impune un salariu minim de 15 dolari pe oră în întreprinderile publice americane. Biznisul privat va trebui să se adapteze, ca să nu rămână fără angajați sau să preia practicile „oneste” din statele din sud – să angajeze hispanici sau asiatici cu 5 dolari pe oră, fără contract de muncă, fără asigurări de sănătate și fără șansa de a dobândi vreodată green card -ul.
Știu ce spun – am văzut aceste realități în Phoenix, Arizona, unde există zeci de mii de biznisuri de care giving (ceva similar cu azilurile de bătrâni de la noi) care utilizează munca de acest fel. pe străzi vezi la tot pasul gunoieri hispanici sau indieni – asiatici care curăță străzile la 43 de grade, pe 5 dolari pe oră.
Politica anti-imigrație a lui Trump a dus în pragul falimentului cele 5 state sudice care utilizau cam 15 milioane de astfel de „lucrători”, în slujbe de acest, unde niciun american nu se angajează, fie pentru că este umilitor, fie pentru că omul este extrem de prost plătit.
Sunt curios cum vor rezolva dilema ipocriții din politica locală americană.
Dar asta contează mai puțin – sunt mult mai curios ce vor zice acum bulaii și năsuii usereplusiști, câții și păunii peneliști, bancherii centrali și eterni, bătrâni și vechi turnători la securitate de felul lor (dar foarte dă driapta, în public), antreprenorii dă driapta, coalițiile pentru dezvoltarea Românie ca_colonie etc., pe scurt, toți fasciștii care până mai ieri combăteau atât de violent și atât de insistent ideea unui salaiu minim pe economie și salariile decente obținute de la întreprinderile sau instituțiile publice. Cum vor mai argumenta ei, drăguții aparatcici hitleriști, că rumânul va trebui să continue să lucreze pă doi lei, ca în Brazilia?
Nu ne-au spus ei că protestatarii de acum trei săptămîni (78 de orașe!) și rumânii care nu se bulucesc la procedurile de înțepare organizate pe șepteluri în parcări, mall-uri și benzinării (86%!) sunt niște needucați, niște lumpen-proletari , niște indezirabili care nu merită decât salarii de doi lei, plus disprețul suveran al elitelor compuse din fii și nepoți de securăști? Ba ne-au spus, iar ambasadorii „importanți” au aplaudat, că de-aia suntem o colonie.
***
În altă ordine de idei …
M-am înfuriat azi pe o postare a cuiva care credea că îmi face reclamă pozitivă atrăgând atenția asupra unei postări de-ale mele relative la manipularea grețoasă a cifrelor de către autorități (populație la recensământ versus populație injectabilă cu serul magic). Cică „mult hulitul av. Gh. Piperea” avea dreptate când spunea ce spunea … Am mai văzut frecvent, mai ales în presă, formula „controversatul av. Piperea”…
Se pare că, sub asaltul mediocrității și imposturii din presă și din instituțiile de comunicare publică, românul și-a cam pierdut proprietatea cuvintelor. Mai mult chiar, copy-paste-ul a determinat niște blocaje caraghiase la unii „ziariști” – repetă niște formule prostești sau inexacte utilizate de alții, ajungând să se comporte ca acei comentatori de la tvr de pe vremea lui Hagi care nu mai știua altceva decât că „X a văzut galben în fața ochilor”…
Faptul că cineva critică, argumentat, poziții oficiale sau propaganda de doi lei a soldaților plătiți ai oficialilor și ai marilor corporații care vând frică, suferință, ambiguitate și timp, nu înseamnă că acel cineva este controversat.
Faptul că, având sau nu acordul autorului, unele publicații (re)circulă opiniile cuiva, facându-le oarecum populare, nu îl fac pe autor „mult hulit” (mai ales că acest cuvânt, „hulă”, are un sens originar care seamană cu blasfemia …).
Informațiile și interpretarea lor, chiar dacă sunt în contradicție cu „știrile” oficiale, deseori false sau greșite, ori în contrast cu opiniile influencerilor sau cu așa-numitul curent principal, nu îl fac pe emitent ne-credibil.
În fața valului uriaș de cenzură, în fața realității interzicerii tranșante a unor persoane și informații, sub presiunea tot mai puternică a coerciției totalitare și a segregării pe criterii sanitare, măsuri liberticide și anti-democratice susținute aberant de rețelele de socializare, de platformele virtuale și de presa „tradițională”, main-stream, informațiile, opiniile și credințele diferite, diversificate și, mai ales, principiale și ancorate într-o cultură și o substanță academică solidă, sunt esențiale pentru democrație și chiar pentru perpetuarea speciei umane. Numai impostorii de la putere, iresponsabilii din vârful continentelor lor de bani și idioții utili nu pot observa asta.
PS Chiar dacă pe unii o să îi irite, reamintesc că sunt doctor în drept al Universității Paris I Pantheon – Sorbonne și conducător de doctorat la Universitatea din București. Mi-am scris singur toate cele 20 de cărti și toate cele peste o mie de articole. Faceți o comparație cu idolii plandemici pe care mulți i-ați pus pe soclu. O să vă dea cu scoruri de maidan.
Autor: Gheorghe Piperea
Exit mobile version