Din 2027, când se presupune că România va avea gaze din platoul continental al Mării Negre, din zona de exploatare Neptun Deep, gaze atât de multe cât să dea la toată Europa (iar noi să rămânem cu Praful de pe tobă), intră în vigoare și o reglementare europeană care instituie o taxă de carbon.
Furnizorii de gaze vor introduce taxa în factură, iar factura o vom achita noi.
Se estimează că, dacă această taxă ar fi fost acum în vigoare, factura ar fi cu 20% mai mare.
Până în anul 2027, foarte probabil, vor fi reglementate noi și noi alte taxe verzi și vor fi moșmondite alte și alte invenții pseudo-științifice care să ne umple pe noi de taxe, impozite și datorii. Așadar, nu vă bucurați că acest cost suplimentar este de „doar” 20%.
Așteptați-vă la costuri suplimentare mult mai mari din 2027.
În plus, dacă credeți că veți scăpa de executare silită sau veți reuși să vă încălziți cu lemne, în loc de gaze ori, și mai și, că vă veți putea pierde în munți, uitați de astea.
Banca Centrală Europeană tocmai ce a semnat un acord magnific cu Banca Reglementelor Internaționale de la Basel (banca centrală a băncilor centrale …) prin care, în scurt timp, se va pune în circulație moneda digitală a băncii centrale (CBDC), care nu va mai permite nimănui să rateze vreo plată și nici să facă alte plăți (de exemplu, cele pentru lemne) decât cele permise, prescrise și înscrise în cazierul digital-bancar al fiecărui individ digitalmente sertatizat (adică, noi toți, mirenii și amărăștenii, iar nu și bilgheiț & co).
Și be – lemnele nu vor mai putea fi utilizate la foc, că nu e ecologic.
A, și să nu uit: ce, veți fi obligați să fericiți în perimetrul pe care îl puteți străbate în 15 minute de mers pe jos. Doar acolo, nu în munți, nu în Caraibe.
Autor: Gheorghe Piperea