Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: “Anul 2024, care încă nu s-a terminat, este crucial pentru democrație și pentru ființa noastră ca națiune independentă și suverană.”

Anul 2024, care încă nu s-a terminat, este crucial pentru democrație și pentru ființa noastră ca națiune independentă și suverană. Sunt alegeri în noiembrie și decembrie care pot opri trecerea României, treptată (pas cu pas …) și aparent de neoprit la statutul de colonie. Nu de stat – membru al unei federații, nu de gubernie a Uniunii Sovietice Europene – de colonie.
Cei pe care îi detestați de 34 de ani pot rămâne la cârma coloniei viitoare, ca vătafi și cumpărători ai privilegiilor puterii delegate de metropola corporatistă (li se spune compradores în țările semi-colonie din America de Sud).
Acești detestabili au șansa de a rămâne la puterea lor de vătafi și vasali neo-feudali zeci de ani de acum încolo, dacă îi votați în noiembrie – decembrie.
Știți de ce?
Pentru că îi votați din obișnuință.
Comisia Europeană a publicat recent un „survey” al alegerilor din 9 iunie și a rezultat că 38% dintre românii cu drept de vot au votat cu establishmentul securist – sinecurist din obișnuință (ceva de genul „merg pe mâna dracului pe care îl știu”).
Ciucă, Ciolacu, Werner & compania lor de clone ale lui Iliescu vor putea rămâne la putere pentru că au știut să vă cultive teama de „extremiști” (=toți cei ce se opun sistemului sau care vă prezintă o alternativă la sistem) și de „conspiraționiști” (=toți cei care nu înghit ca curcanii știrile oficiale și diktatele „științei stabilite”).
Din acel survey al Comisiei Europene rezultă că 25% dintre români au votat cu Rareș Bogdan, cu Mihai Tudose, cu Vlad Voiculescu sau Dan Barna, din … teama de extremiști … Cică politicienii de teapa lor sunt niște lumini de rațiune, de aceea “merită” votul înfricoșaților de extremiști/conspiraționiști. Totuși, un anume Dan Barna propunea închiderea noastră în case, cu lacătul pe ușă, iar un altul, Vlăduț Voiculescu pe numele lui, transforma un spital de oase în spital de infecțioase, pentru a-l dedica măreței lupte cu plandemia și a-l ține gol de pacienți câteva luni. Timp în care, sper că vă reamintiți, ardeau oameni de vii la ATI, iar Klaus Iohannis zicea că România e un stat eșuat (adică, numa’ bun de transformat în colonie…).
Teama de „extremiști” și de „conspiraționiști” este, de fapt, teama de schimbare și de responsabilitate.
Achizițiile ideologice făcute din teamă și din ură viscerală sunt iraționale și nu duc la nimic bun. Doar la perpetuarea și banalizarea răului.
Pe de altă parte, în colonie o duc bine doar vătafii & vasalii supuși suzeranilor corporatiști & compradores, iar nu și oamenii de rând, care vor fi și mai săraci, și mai flămânzi.
Cu excepția noastră, a “conspiraționiștilor”, nu vă spune nimeni că 20% dintre români sunt săraci lipiți și flămânzi, ei și copii și nepoții lor, și nici că alți 13% dintre români sunt în pragul sărăciei și al foametei. Sunt 30% dintre români care lucrează zi – lumină, dar care nu se mai ajung de la lună la lună cu salariile. În aceste condiții, costurile cu educația copiilor sunt pe plan secund, mai importante fiind facturile la utilități, pâinea zilnică, apa și … ratele hiper-umflate la bănci sau IFN – uri.
În colonie, chiar și cei care azi viețuiesc decent urmează a pica sub pragul sărăciei.
Cu toate acestea, iată, o treime dintre români votează, din obișnuință sau teamă, cu cei care i-au adus în sărăcie și care vin cu „șansa” unei sărăciri a clasei de mijloc și a falimentării unor sectoare economice vitale, cum sunt agricultura și IMM – urile…

Autor: Gheorghe Piperea

Exit mobile version