Site icon gandeste.org

Gheorghe Piperea: “80% din ceea ce ni se întâmplă în plan legal, administrativ, economic, social și chiar psihologic, vine de la UE”

Așa cum deseori am spus, 80% din ceea ce ni se întâmplă în plan legal, administrativ, economic, social și chiar psihologic, vine de la UE, mai precis, de la politicile din ce în ce mai incoerente și mai iresponsabile ale birocrației UE.
Nu mai târziu de săptămâna trecută, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement (=o anchetă economică în vederea aplicării unei sancțiuni financiare) pe motiv că România și-ar fi permis să aplice compensări la facturile de gaz și energie electrică în favoarea consumatorilor casnici, „păgubind” agenții economici din domeniu. Dacă UE va dispune că schema de compensare a facturilor este în neregulă, aceste facturi se vor tripla de la anul – iar cei pe care îi votați din obișnuință sau din frică, mă refer la Ciolacu, Ciucă, Iohannis, Lasconi, vor face exact ce le va fi cerut stăpânirea, nimic mai puțin. Și nu vor ridica un deget când o companie de stat maghiară va fi cumpărat E. ON Moldova, companie de utilități care face cifre de afaceri de zeci de miliarde anual, dar și costuri cu compania – mamă germană de alte zeci de miliarde, de unde situația de pierdere contabilă care le permite să nu achite taxe și impozite în România …
Nu vă luați după vorbele lor mieroase de campanie. Nici după țipetele și lamentațiile lor pentru libertatea opiniei și a opțiunii politice. Sunt false.

Autor: Gheorghe Piperea

Exit mobile version