Site icon gandeste.org

Declinul Imperiului American si aparitia Noii Ordini Mondiale

“Declinul Imperiului American, un rezultat inevitabil al modului in care si-a exercitat timp de jumatate de secol hegemonia politica si militara, nu este un eveniment izolat. Pierderea de viteza a SUA vine conjugat cu conturarea a ceea ce se cheama “Noua Ordine Mondiala”. America a fost utilizata de puternicele banci occidentale si interese corporatiste ca un mechanism pentru raspandirea si exercitarea influentei in intreaga lume. Bancile nu au armate, asa ca trebuie sa controleze natiuni, bancile nu produc bunuri, asa ca trebuie sa controleze industrii, bancile au doar bani si dobanzi de incasat in contul lor. Asa ca bancherii trebuie sa se asigure ca industriile si guvernele respective se vor imprumuta masiv pana in punctul in care nu-si vor mai plati niciodata integral datoriile, urmand doar sa le rostogoleasca. In consecinta, guvernele si industriile diferite devin maleabile in fata intereselor bancare.

Bancile au reusit sa duca la bun sfarsit acest obiectiv construindu-si un sistem global. Industria bancara a reusit sa controleze mai intai Marea Britanie, prin Banca Angliei, contribuind la dezvoltarea imperiului britanic si alcatuind noi banci centrale in majoritatea imperiilor europene. In secolul 20, cartelul bancherilor a reusit sa acapareze SUA prin consfintirea aparitiei Federal Reserve, in 1913, inainte de inceperea primului razboi mondial. Dupa incheierea acestuia, restructurarea vechii ordinii mondiale a inceput. Marea Depresiune care a debuteaza in 1929 a fost rezultatul speculatiilor in care s-a angajat sectorul bancar, speculatii incurajate activ si finantate cand a fost cazul chiar de Fed si celelalte banci centrale. Ca rezultat al Marii Depresiuni, o noua institutie a fost formata-Banca pentru Reglementari Internationale (Bank for International Settlements-BIS) cu sediul in Elvetia. Istoricul Caroll Quigley explica: “BIS a luat fiinta pentru a remedia declinul Londrei ca centru financiar furnizand un mechanism cu trei centri financiari de putere care sa opereze din Londra, New York si Paris, ca unul singur”.

Acesta subliniaza: “Exista un singur scop: sa se creeze un sistem in care controlul financiar sa fie concentrat in cateva maini private, capabil sa domine sistemele politice din fiecare tara in parte, si economia globala ca intreg. Sistemul urma sa fie controlat in mod aproape feudal de Bancile Centrale care sa actioneze concertat, cordonatele actiunilor lor urmand sa fie stabilite si trasate prin conferinte si intalniri private frecvente. Varful icebergului urma sa fie BIS, o banca privata detinuta si controlata de celelalte banci centrale, ele insele corporatii private (vezi Fed, care nu este banca de stat!.n.n.)”.

Noua Ordine Mondiala care este construita acum nu prespune o super-putere dominanta, cum sugereaza unii comentatori ca ar putea deveni China, ci o lume multipolara, in care politica economica globala este restructurata insa intr-o structura de guvernanta globala, aparitia unui Guvern global fiind insa o prioritate in agenda. Acesta este contextul in care criza economica a fost implementata. In aprilie 2009, G20 a schitat planurile pentru a forma o moneda globala, care se presupune ca ar trebui sa inlocuiasca dolarul ca moneda pentru rezervele bancilor centrale. Aceasta noua moneda ar urma sa fie operata atat de FMI cat si de BIS iar valoarea sa va fi determinata prin raportare la un cos valutar (dolar, yen, euro, etc). In 1998, un articol din The Economist vorbea despre aparitia unei monede globale pana in 2018, caz in care autorul era de parere ca statele ar trebui sa renunte la suveranitatea lor politica si economica.

Pentru a crea o moneda globala si un sistem mondial de guvernare economica, lumea ar trebui sa se confrunte cu crize monetare si economice profunde, care sa determine (sau justifice) Guvernele sa ia deciziile necesare in aceasta directie. Din 1998 pana acum au existat de altfel mai multe apeluri pentru crearea unei banci centrale mondiale, apeluri reinnoite in timul crizei din 2008, reprezentanti ai G20 vorbind de infiintarea unui “Fed si a unei valute globale”. Aparitia unei Banci Centrale globale este furnizata ca solutie pentru a preveni aparitia unor noi crize de magnitudinea celei pe care o traversam.

In februarie 2009, The Times, editia on-line, arata ca “o noua ordine mondiala a sistemelor bancare este necesara” si ca “este din ce in ce mai evident ca lumea are nevoie de un nou sistem bancar” construit evident tot de bancheri. Acest proces merge mana in mana cu formarea unei noi ordini in ceea ce priveste structurile politice globale, cu incurajarea structurilor regionale. Europa a luat prima aceasta initiativa, formand blocuri comerciale, care sa devina mai apoi uniuni economice si monetare, si mai apoi, prin cadrul generat de Tratatul de la Lisabona, uniuni politice. Noua Ordine Mondiala presupune formarea unor structuri de guvernare regionala, care sa fie apoi coodonate de un guvern global”.

Puteti citi analiza completa aici:
http://www.marketoracle.co.uk/Article17404.html

Cristian Dogaru
sursa: baniinostrii.ro

Exit mobile version