Site icon gandeste.org

David Angelo: Ești pericol public, fiindcă ai tupeul să gândești diferit de masa „democraților” occidentali

Eu am mai spus-o: vremurile actuale sunt mai periculoase decât cele trecute. În societățile comuniste, nimeni nu credea ce spune partidul. Era o complicitate tacită. Activiștii se făceau că ar crede ce spun, noi ne făceam și noi că am crede ce spun ei. Toată lumea era degajată, împăcată cu ideea.
Acum? E mult mai grav. Occidentul vorbește și el de valori, euro-atlantice, cum vorbeau și comuniștii de ale lor. Au trecut la încălcarea suveranității naționale și drepturilor individuale, numai că masa „cetățenilor” – atenție, cetățean, pe vremea Atenei, nu însemnă doar locuitor, legumă, ci participant activ la viața polisului – a fost divizată.
Spre deosebire de societățile comuniste, acum majoritatea a devenit imbecilă, credulă, susține dictatura, este dispusă să-și ofere pe tavă drepturile și libertățile. În comunism o făceau de frică, acum o fac din convingere. De-aia te trezești cu turma de bivoli care trece în fugă peste tine. Te calcă în copite. Și cred și intelectualii, văd. Nu toți, evident. Majoritatea.
Comuniștii aveau la îndemână poliția și armata. Astăzi, până acolo, te calcă în picioare „societatea civilă” a lui Soros și masa de manipulați. Ești pericol public, fiindcă ai tupeul să gândești diferit de masa „democraților” occidentali. Ești suspect.
Autor: David Angelo
Exit mobile version