Site icon gandeste.org

Dan Diaconu: “Hai să vă explic cât de idioți sunt ăștia de la CCR, în frunte cu Plăvanul, care-i și întrece”

Hai să vă explic cât de idioți sunt ăștia de la CCR, în frunte cu Plăvanul, care-i și întrece. Dacă PSD o ține pe-a sa, anume să nu participe la formarea Guvernului, socotelile se complică imens. Iată care-s problemele.
Indiferent de Guvernul care se va face, acesta va fi ilegitim deoarece un președinte ilegitim nu poate numi un premier. E simplu. Plăvanul, în ciuda modului penibil în care se agață de hotărârea CCR, NU MAI ESTE PREȘEDINTE DUPĂ 21 decembrie. Dacă insistă, în final va intra pentru „uzurpare de calități oficiale”. Mă rog, la câte bube are, asta e cea mai nevinovată infracțiune pe care a făcut-o. Dar să trecem mai departe.
Presupunând că nu se va putea forma un guvern, nici alegeri anticipate nu se pot executa deoarece președintele NU POATE DIZOLVA PARLAMENTUL. Când prostul nostru național a vorbit azi în conferința de presă de ipoteza alegerilor anticipate, a demonstrat că nu are habar de Constituție. Ceea ce nu e o noutate!
Neputând să dizolve Parlamentul, va fi nevoit să rămână cu un Guvern provizoriu, adică ăsta al lui Ciolacu, cu un mandat limitat și fără nicio putere reală de a face ceva. Practic, România se va scufunda, iar dacă unul din membrii guvernului își dă demisia, altul nu mai poate fi numit.
Episodul NATO însă ne-a mai arătat ceva, anume că partenerii externi nu-l mai invită pe Klaus. De ce? Pentru că au o gravă problemă de legalitate. Dacă idiotul național se duce și votează ceva, votul său poate fi ulterior invalidat, astfel încât, la întrunirile externe sensibile, e posibil ca dictatorul nostru de mucava să nu mai poată participa. Probabil se va cere participarea șefului Senatului.
Acum imaginați-vă că, prinzându-se că nu-i OK ceea ce face, își va da demisia. Cum? Și, mai ales, din ce? Dacă nu-și dă demisia pe 21 decembrie, după această dată demisia sa va fi una extrem de …paradoxală. El se va afla într-un post ca efect al unei interpretări ciudate date de CCR, dar legal el nu va fi președinte. Deci nu-și poate da demisia.
Neputându-și da demisia, nefiind legitime actele sale, înseamnă că alegerile și orice altă acțiune care are „în schemă” semnătura președintelui este nulă. Cu alte cuvinte, prostul a reușit să blocheze întreaga țară. Care-i soluția?
Sunt două posibile soluții:
– Prima, care e foarte puțin probabilă, ar fi constatarea de către instanță a nulității actului emis de CCR, anularea acestuia și desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Desigur, la pachet cu anchetarea penală a tuturor judecătorilor CCR pentru abuz în serviciu. Repet, această operațiune, cu toate că e justificată din punct de vedere legal și are suport pentru a fi pusă în acțiune, nu va fi aplicată deoarece judecătorii de la noi nu au verticalitate.
– Cea de-a doua variantă ar fi tot de la CCR, care s-ar putea întruni la fel de ilegal precum a făcut-o și atunci când a anulat alegerile. CCR ar putea solicita Parchetului și Instanțelor un punct de vedere în legătură cu stadiul procesual al dosarelor deschise pentru problemele „desecretizate” de CSAT. În urma analizei răspunsurilor, constatându-se lipsa de temeinicie a acuzațiilor și lipsa unor probe indubitabile care să demonstreze alegațiile CSAT, ar putea decide reluarea turului doi de scrutin. Asta ar fi o variantă care ar putea spăla rușinea CCR.
Mai există altceva? Din păcate, nu. Rămânând în stadiul actual, România intră într-o fundătură din toate punctele de vedere. Conducerea absolut aberantă a țării sub regimul Klaus a produs dezechilibre fatale din care ne va fi practic imposibil să ieșim. Guvernul care vine e trimis din nou de Comisia Europeană la FMI ceea ce înseamnă revenirea unui dezastru, a unui jaf chiar mai mare al țării și intrarea pe un drum fără ieșire.
Personal cred că încăpățânarea Plăvanului îi va fi fatală. A făcut atâtea prostii în mandatele în care a fost numit de stăpânii săi externi încât nu va scăpa de pedeapsă. Depinde acum cine i-o va aplica!
Închei printr-o întrebare: oare se mai întoarce de la Bruxelles?

Autor: Dan Diaconu

Exit mobile version